YEREL HABERLER - 25 Mayıs 2016 Çarşamba 10:16

Eğiticilerin Eğitimi Semineri Katılım Belgesi Töreni Yapıldı

A
A
A
Eğiticilerin Eğitimi Semineri Katılım Belgesi Töreni Yapıldı

Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Kocasinan İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Aile İçi İletişim Rehberliği Eğiticilerin Eğitimi Semineri’ projesinde katılımcılar sertifikalarını aldı.
Törene, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcılarımız Atıf Akşit, Tandoğan Topçu, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Cansever Dokuz, ADRB Vaizi Murat Aykaç, Melikgazi Vaizi Abdil Karakuş, seminere katılan imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.
Tören Kocasinan Müftülük Sitesi Camii İmam Hatibi Yasin Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya yaptı.
Törende konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Kocasinan İlçe Müftülüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz “Aile İçi İletişim Rehberliği Eğiticilerin Eğitimi Semineri” projesini bir derdi paylaşmak için hazırladık. Toplumun bu dertlerini eğer biz paylaşmasak, bu dertler gündemimize girmezse eğer bizler topluma faydalı olamayız. Şüphesiz ki biz bu projeyle sahasında uzman, kendilerine yöneltilecek her aile sorununa rehberlik yapabilecek din görevlileri yetiştirmeyi amaçlamadık. Amacımız sadece görevleri gereği kaçınılmaz bir şekilde bu sorulara muhatap olan personelimizde, bu konuda taşıdıkları mesuliyet ve daha sonrasında yapacakları ve yapmaları gerektiğine inandıkları yeni çalışmalar için bir başlangıç oluşturmaktır.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir