YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2016 Pazar 14:54

Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi MAYıs Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı

A
A
A
Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi MAYıs Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Mayıs Ayı İl Divan toplantısı geniş katılımla yapıldı. İl divan toplantısına Eğitim Bir Sen ilçe temsilcileri, denetim kurulu ve disiplin kurulu başkanları ve bazı ilçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
Mayıs ayı İl Divan toplantısına istişarelerde bulunmak üzere Kayseri il Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ulusoy, Yusuf Dündar, Mahmut Tatlı, Şube Müdürleri Osman Şekerci, Mustafa Küçüktepe, Fatih Yıldırım, Mehmet Özkan katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden Yahyalı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Develi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Yeşilhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Demirkollu, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhiddin Aydoğan, Tomarza İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ve İncesu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İmir 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde karşılaştıkları problemler ve uyguladıkları projeler hakkında bilgi verdi.
Toplantı, Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve il Yönetim Kuru Üyeleri Abdullah Karabulut, Mehmet Emin Arslantürk, Abudder Elbey, Hacı Sarı, Ahmet Kucur ve Latif Küçük ‘ün sunumlarıyla başladı.
Aydın Kalkan, çok yoğun bir sendikal çalışma süreci geçirdiklerini, eğitim çalışanlarının toplu sözleşmeden kaynaklanan haklarının uygulamasında bazı sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Kalkan, "Maliye Bakanlığı bürokratları ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının çok kolay çözebileceği problemler, maalesef eğitim çalışanlarını rahatsız etmiştir" dedi. Kalkan, "İdarecilere nöbet ücreti verilmemesi, hafta sonu yapılan sınavların ücret ödemelerinin yılan hikayesine dönmesi ve buna benzer sıkıntılar, eğitimcilerin tepkisine sebep olmakta ve onların motivasyonunu bozmaktadır" ifadelerini kullandı.
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu şube Başkanı Aydın Kalkan 15 Mayıs mutabakatına göre üye sayılarını dokuz binin üzerine çıkardıklarını ve Kayseri’deki tüm okulları ve öğretmenleri ziyaret ettiklerini anlattı. Bu çalışmada emeği geçen ilçe temsilcilerini ve yönetim kurulu üyelerini plaketle ödüllendirdiklerini anlatan Kalkan tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti.
İlçe Milli Eğitim müdürleri özellikle geçici görevlendirmelerden şikâyetçi olduklarını, taşra ilçelerde dersler boş geçerken merkezde öğretmen fazlasının bulunmasının eğitim öğretimin kalitesini düşürdüğünü dile getirdiler. İlçe milli eğitim müdürleri, ilçelerde yapılan çalışmaların yeterince gündeme getirilmediğini, projelerin uygulanmasında daha fazla ilgi gösterilmesi ve destek verilmesi gerektiğini vurguladılar. İlçe müdürleri birçok ilçede vekaleten görev yaptıklarını asaleten atamalarının yeni dönemde yapılması gerektiğini dile getirdiler.
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Mayıs Ayı İl divan Toplantısı 2015-2016 eğitim öğretim yılının kapsamlı değerlendirilmesiyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."