ASAYİŞ - 08 Kasım 2018 Perşembe 18:24

Film senaryolarını aratmayan hırsızlık olayını polis aydınlattı

A
A
A
Film senaryolarını aratmayan hırsızlık olayını polis aydınlattı

Kayseri’de farklı zamanlarda otomobillere zarar vererek şoförlerin dikkatini dağıttıktan sonra 75 bin TL ve 11 bin 500 TL çalan 1 kişi yakalanırken, film sahnelerini aratmayan hırsızlık anları da güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Kayseri’de farklı zamanlarda otomobillere zarar vererek şoförlerin dikkatini dağıttıktan sonra 75 bin TL ve 11 bin 500 TL çalan 1 kişi yakalanırken, film sahnelerini aratmayan hırsızlık anları da güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.


Edinilen bilgiye göre, 2017 yılının Ağustos ayında meydana gelen olayda bankadan 75 bin TL çeken bir kişinin aracını takip eden şüpheliler, Kiçikapı Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde içerisinde para bulunan aracın lastiğini kesti. Uyarılar üzerine vatandaş, aracının lastiğiyle uğraşırken şüpheliler de araçtaki poşet içerisinde bulunan 75 bin TL’yi alarak kayıplara karıştı. Bir diğer olayda ise 19 Ekim tarihinde Yeni Sanayi 6001 cadde üzerinde meydana gelen olayda şüpheliler, bankadan bedelli askerlik için para çeken B.K.’nin aracını takip etti. B.K., seyir halindeyken şüphelilerden birinin aracına taş atması sonucu aracı durdurdu. Aracından inen B.K., bir diğer şüpheli tarafından yönlendirilmesiyle taş atan şahsı kovalamaya başladı. Orada bulunan diğer şüpheliler de araçta bulunan 11 bin 500 TL’yi alarak kayıplara karıştı.


Meydana gelen olayların ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda eşkalleri belirlenen şüphelilerin il dışına kaçtıkları anlaşıldı. Şüphelilerden Devrim K., Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleriyle yapılan ortak çalışmalarda Mersin’de yakalanarak gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan Devrik K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari olan şüphelilerin de yakalanması çalışmalarına devam edildiği bildirildi.



Senaryoları aratmayan hırsızlık kamerada


Öte yandan gerçekleşen hırsızlık olayları da çevredeki güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. 2017 yılında meydana gelen olayın kameralara yansıyan görüntülerinde şüphelilerin aracın lastiğini kestiği, araç sahibinin lastikle ilgilenirken bir şüphelinin araçtaki 75 bin TL’yi alarak kaçtığı, diğer şüphelilerin ise gözcülük yaptığı saniye saniye kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Okullarda temel hijyen konusunda eğitim Eskişehir’de gerçekleştirilen proje çerçevesinde, öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı. ’Eskişehir’deki Okullarda Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Protokolü’ Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından imzalandı. Bu çerçevede hazırlanan proje Meseret İnel ve Tunalı İlkokulunda başlatıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babür Mimtaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burcu Işıktekin Atalay ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş tarafından ’Halk Sağlığı Farkındalığını Arttırmak’ adına görev yapacak olan ’Halk Sağlığı Tayfaları’na hediyeler takdim edildi. Akabinde Halk Sağlığı Tayfaları’na Uzm. Dr. Seval Çalışkan Pala tarafından ’Temel Hijyen’ konusunda eğitim gerçekleştirilmiş olup; öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı. Bu proje ile gelecekte toplumun her basamağında yer alacak olan çocukların halk sağlığı farkındalıklarının arttırılması ile sağlığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amaçlanıyor.
İstanbul İşadamına uygunsuz görüntülerle şantaj mahkemeye taşındı Karadenizli iş adamı Yakup Balcan videosunun hukuksuz ve izinsiz bir şekilde yayınlandığı ve santaj edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Balcan yapay zeka ile üretildiğini iddia ettiği görüntülerin kendisine ait olmadığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Karadenizli iş adamı Yakup Balcan 30 Mart 2024 tarihinde sosyal medya da bir grup tarafından uygunsuz videosunun hukuka aykırı bir şekilde paylaşılmasının üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Balcan, suç duyurusunda yapay zeka ile üretilen ve kendisine ait olmayan video ile kendisinden şantajla para koparmaya çalıştıklarını iddia etti. Şantaj çetesi olarak çalıştıklarını iddia eden bu grubun şantajlarına boyun eğmediğini ve olayı savcılığa taşıdıklarını ifade etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçe de Balcan’ın Avukatı Fatih Gündüz, “Yaklaşık 3-4 ay kadar önce yapmış olduğu yine bu görüşmelerin birinde müvekkilin izni ve haberi olmadan video görüntüsü alınmış ve ardından İnstagram uygulaması üzerinden sahte bir hesap açılarak izinsiz ve hukuka aykırı şekilde çekilen videosu bir süre burada yayınlanmış. Gerek ileti yoluyla gerekse başkaca kişiler etiketlenmek suretiyle birçok kişiye ulaştırılmış ardından paylaşım ve sahte hesap silinmiştir. Şüpheli Y. O. çeşitli aralıklarla gerek mesaj ve arama yoluyla gerekse müvekkilin iş yerine gelerek; müvekkilimin başkaca görüntü ve videolarının olduğunu bunların ifşa edilebileceğini, bu işi bir şekilde çözmesi gerektiğini söyleyerek sürekli olarak müvekkili üstü kapalı bir şekilde maddi menfaat elde etmek amacıyla tehdit ve şantaja maruz bırakmıştır. Şüphelinin, müvekkilin iş yerine gelişlerinden birinde şüphelinin avukatı sıfatıyla yanında Erdem Yeniay da bulunmakta olup ayrıca görüşülen iş yerinde müvekkilin çalışanları da aynı ortamda bulunmakla gerekirse iş bu kişilerin de bilgi ve bayanlarına başvurulabilecektir. Gerekmesi halinde bilgi sahibi sıfatıyla beyanlarının alınması amacıyla iş bu çalışanlarında bilgileri verilecektir” denildi.