GENEL - 11 Aralık 2017 Pazartesi 18:03

Genelkurmay Başkanı Akar’ın ismi memleketinde bir bulvara verildi

A
A
A
Genelkurmay Başkanı Akar’ın ismi memleketinde bir bulvara verildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda kentte yeni açılacak olan iki bulvara Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isminin verilmesine karar verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda kentte yeni açılacak olan iki bulvara Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isminin verilmesine karar verildi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri okunarak üyelerin oyuna sunuldu. Toplantıda 54 gündem ve 77 ek gündem maddesi oylandı.


Büyükşehir Belediye Meclis’inde ek gündem olarak açılacak olan iki yeni yol için isim oylaması da yapıldı. Yollar hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, “Yaklaşık 13 kilometrelik bir bulvardan bahsediyoruz. Yeni projelendirdiğimiz bir yol olduğu için burada sadece taşıt trafiğini düşünmedik. Yaya trafiği, yeni bisiklet yolları, yeşil dokusunu biz burada planladık. Böyle bir yolu kısım kısım açmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Çelik’in tanıtımının ardından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Malatya Yolu’nu birbirine bağlayacak olan yeni yola Orgeneral Hulusi Akar isminin verilmesi Belediye Meclisince onaylandı. Oylamanın ardından Çelik, “Gerçekten çok değerli bir komutanımız. Hulusi Akar isminin bu caddede ilelebet yaşatılmasına vesile oldunuz. Hepinize teşekkür ederim, sağ olun” diye konuştu.


Açılacak olan bir diğer yolun da Kartal Kavşağı’nı çok rahatlatacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Bu yol Kartal Kavşağını çok rahatlatacak alternatif bir yol. Katlı kavşak yapmaktansa alternatif yollar geliştirerek yolu daha da kısaltmak ‘gerçek mühendislik budur’ dediğim işlerden bir tanesi” ifadelerini kullandı. Meclis’te yapılan oylamada Farabi Caddesi’ni Talas Bulvarı’na bağlayacak olan yeni yola Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ismi verildi. Kararın alınmasının ardından Çelik, “Aydoğan Paşa, yakın çalıştığımız bir dostumuzdu. Yolun içinden geçeceği Köşk Kışla’nın ve Komando Tugayı’nın çok başarılı komutanlarındandı. Görev yaptığı sürede elim bir helikopter kazasıyla şehit oldu. Bu yolların açılmasında ve Kayseri’de emeği çok olan bir komutanımızdı. İnşallah bu yola Aydoğan Paşa’nın isminin verilmesi de hayırlı bir iş olacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla CHP Muğla Büyükşehir adayı Aras: "Yoksulun üzerinden siyaset yaptırmayacağım" CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla buluştu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Aras, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi. “Sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman” Yatağan Belediyesi önünde konuşan Aras, Yatağan’da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını söyledi. İlk 100 günde kreş temeli atacağının sözünü veren Aras, “Altyapı, yol, su bunlar zaten belediyenin asli görevi. Ama asıl içerisinde olduğumuz bu ekonomik krizde düşen alım gücünde sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman. Bunu da en iyi Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Yatağan’ın bir kreşi var mı? Sosyal tesisi, kent lokantası var mı? Size söz göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde hemen bir kreşin temelini inşallah hep birlikte Mesut başkanımla beraber atacağız. Yoğun nüfuslu mahallelerden başlayarak bunların sayısını arttıracağız. Kreş neden önemli, çünkü şu anda özel bir kreş en az bir asgari ücret. Ama biz sosyal belediye olarak bunun 3’te birinden az rakamlarla hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızı okullarına güvenli bir şekilde gidiyor. Aile bütçesine katkı sağlanıyor. Kadın özgürleşiyor sosyal hayata, iş hayatına katılıyor” dedi. “Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar” İktidarın Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalıştığını belirten Aras, “Emekliye dilenci muamelesi yapıyorlar, sadaka veriyorlar. Sen emekliye sadaka vermezsin. Ben Muğla Kart projesini hayat geçireceğim. Bu kartlarla dar gelirli Muğlalı marketten alışveriş de yapabilecek otobüse de binebilecek. Yardım kolilerine kimseyi muhtaç bıraktırmayacağım. Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar burada. Öğrencelerimize burs, etüt merkezi ve yurt sağlayacağız. Yalnız başına yaşayan yaş almış ama dar gelirli olan hemşerilerim için huzurevleri yapmak zorundayız. Ülkemizde aydınlık yolundan asla geri duramaz. 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin yavaş yavaş maalesef temel kurucu değerlerinden uzaklaştığını görüyoruz. Artık Atatürk’ü unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Bayramları kutlamıyorlar biliyorsunuz. Bayramda ya raporlu ya izinli. Bir memleketin, milletin tarihi, milli bayramları çok önemlidir. Bunlara sahip çıkmazsan gelecekte neler olur Allah bilir. Kusura bakmayın. Bu millet size geçit vermez. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı insanlarız ve vatanımızın bir karış toprağını hiç kimselere yedirtmedik, yedirtmeyiz” diye konuştu.