YEREL HABERLER - 28 Eylül 2016 Çarşamba 12:58

Kayseri alternatif bir yol daha kazanıyor

A
A
A
Kayseri alternatif bir yol daha kazanıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte Derevenk vadisine yapılan viyadük çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Çelik, Vali Kamçı’ya viyadükün bağlantı yolları hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, viyadük ve bağlantı yollarının yapılmasıyla Kayseri’nin önemli bir alternatif güzergaha kavuşmuş olacağını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte Karayolları tarafından yapılan Derevenk Viyadükünün son durumunu yerinde gördü. Karayolları Kayseri Bölge Müdürü Şeref Altıok, çalışmalarda gelinen son noktayla ilgili Vali Kamçı ve Başkan Çelik’e bilgi verdi.
Viyadük inşaatında yapılan incelemelerin ardından Vali Kamçı ile Başkan Çelik’e viyadükle ilgili teknik detayları anlatan brifing verildi. Başkan Mustafa Çelik de viyadük bağlantı yolları ile ilgili Vali Kamçı’ya açıklamalarda bulundu.
Viyadük ve bağlantı yollarının tamamlanmasıyla Güney Çevreyolu bağlantısının gerçekleşmiş olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kayseri’nin önemli bir alternatif güzergaha sahip olacağını belirtti. Bağlantı yollarının bir kısmının Büyükşehir Belediyesi’nce yapıldığını hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, doğu batı aksını Talas üzerinden Malatya Yolu’na bağlayacak olan bu güzergahın trafikte önemli bir rahatlama getireceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.