GENEL - 13 Haziran 2018 Çarşamba 13:55

Kayseri Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığından Resmi Olarak Ruhsatını Aldı

A
A
A
Kayseri Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığından Resmi Olarak Ruhsatını Aldı

5 Mayıs 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hem Kayseri’ye hem de bölge illere hizmet verecek olan Kayseri Şehir Hastanesi’nin açılışının ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu yerleşkeye taşınma süreci tamamlandı.

5 Mayıs 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hem Kayseri’ye hem de bölge illere hizmet verecek olan Kayseri Şehir Hastanesi’nin açılışının ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu yerleşkeye taşınma süreci tamamlandı.


İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde sürdürülebilmesi amacıyla taşınma süreci sonrasında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde hizmet vermek üzere 2. Basamak Kayseri Devlet Hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na müracaat yapıldı ve gerekli izinler alındı.


Bakanlık onayını müteakip, 1 Haziran 2018 tarihinde resmi olarak hizmete başlayan Kayseri Devlet Hastanesinin ruhsat teslim töreni ise 12.06.2018 tarihinde Başhekimlik Binasında; İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Ramazan Benli, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop ve Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Yerer’in katılımı ile gerçekleşti.


Törende; İl Sağlık Müdürü Benli, Kayseri Devlet Hastanesinin resmi olarak 300 yataklı B grubu Devlet Hastanesi olarak tescil edildiğini belirtti. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi mevcut yerleşkelerinde hizmete devam edecek olan Kayseri Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak; Emel Mehmet Tarman Doğum ve Çocuk Kliniği, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi, Seyyid Burhaneddin Ek Binası, İldem Semt Polikliniği ve Amatem birimlerinin faaliyet göstereceğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Benli hastane ruhsatını Başhekim Altıntop’a teslim ederek Kayserimize hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundu.


Başhekim Altıntop ise “Kayserimiz aslında yeni bir Hastaneye kavuştu” diyerek Sağlık Müdürümüzün nezdinde, Bakanlığımız yetkilileri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi