YEREL HABERLER - 04 Şubat 2016 Perşembe 10:01

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan:

A
A
A
Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan:

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan 2015 yılı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "2015 yılında Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerine yaklaşık 5 milyon müracaat olmuş ve sadece Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine 784 bin başvuru yapılmış olup toplam 3 milyon 300 bin hastaya poliklinik hizmeti verilmiştir" dedi.
Yapılan çalışmalar il ilgili olarak bilgi veren Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, "Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak; bağlı tüm sağlık tesislerimizde, hastaların ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetler üreterek, hasta ve çalışan memnuniyetinin en üst seviyede tutulması hedeflenmektedir. Nitelikli sağlık hizmetlerinin sunumu için 2015 yılında da birçok yeni birim hizmete açılmış, tüm tesislerde düzenlemeler yapılmış, planlanan ve yapımı devam eden yatırımlar ile de kaliteli sağlık hizmet sunumunun devamı için çalışmalar yürütülmektedir. Tüm sağlık tesislerimizde fiziki şartların iyileştirilmesi için yapılan düzenlemelerin yanı sıra özellikli sağlık hizmetleri sunumu anlamında bir takım gelişmeler sağlanmıştır. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, hayatı tehdit eden hastalık teşhisi almış hastaların bakımının yapıldığı 17 yataklı palyatif bakım merkezi açılmış, yürüme problemi olan hastaların rehabilitasyonunda kullanılmak üzere robotik yürüme cihazı hizmete girmiştir. Artan ihtiyaca binaen, görüntüleme hizmetleri kapsamında 3. MR cihazı hizmete girmiş olup, günlük yaklaşık 200 MR çekimi yapılırken, yeni MR cihazının hizmete girmesiyle günlük çekim sayısı 350’ye çıkmıştır. Ayrıca, kalp ve damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kullanılmak üzere periferik anjio cihazı hizmete girmiş ve kalp damar cerrahisinde yeni ameliyatlar yapılmaya başlanmıştır" diye konuştu.
2015 yılı istatistiklerine değinen Gödekmerdan, "Geride bıraktığımız 2015 yılında Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerine yaklaşık 5 milyon müracaat olmuş ve sadece Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine 784 bin başvuru yapılmış olup toplam 3 milyon 300 bin hastaya poliklinik hizmeti verilmiştir. 105 bin 900 hastanın yatarak tedavi gördüğü sağlık tesislerimizde 85 bin ameliyat yapılmış ve 9 bin 318 doğum gerçekleşmiştir. Mayıs ayında yeni diş hastanesi ek binasının hizmete girmesi ve 52 olan diş ünit sayısının 100’e çıkmasıyla ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de bölgeye hizmet edecek konuma gelinmiştir. Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemize 2015 yılında 357 bin hasta müracaatı yapılmıştır. Bilinçli sedasyon ve genel anestezi altında diş tedavisi dahil birçok hizmet tam teşekküllü ameliyathane şartlarında verilir hale gelmiştir.
İlçe sağlık tesislerimize yeni diş ünitleri alınmış, diş protez laboratuvarı olmayanlara protez laboratuvarı kurulmuş, mevcut olanlar ise bakımdan geçirilmiş olup tüm tesislerimizde bu hizmet etkin bir şekilde verilmektedir. İlçe sağlık tesislerimize ise 113 bin hasta diş tedavi müracaatı yapmıştır" şeklinde konuştu.
Sözlerini sürdüren Gödekmerdan, "Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde erişilebilir, nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesi maksadıyla yeni birimleri de hizmete sunmaya hazırlanmaktayız. Özellikle karbonmonoksit zehirlenmelerinin tedavisi ve birçok rahatsızlığın tedavisinin gerçekleştirildiği Hiberbarik Oksijen Tedavi Merkezi için tüm işlemler tamamlanmış olup, önümüzdeki günlerde hizmete sunacağız. 2014 yılında hizmete giren ve ruh sağlığı hastalarının tedavisi, yeniden topluma kazandırılması için önemli çalışmaları olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin ikincisi için inşaat çalışmaları bitmek üzere olup yine önümüzdeki günlerde hizmete açmayı planlamaktayız. İnşaatları tamamlanan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 12 yataklı 2. basamak çocuk yoğun bakım ünitesi ile Yahyalı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesi tefrişatının da tamamlanması ile hizmete girecektir. Artan hasta müracaatı ve mevsim şartlarını da dikkate alarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde mesai sonrası poliklinik hizmetlerine yeniden başlanıldı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Pazartesi, Salı ve Cumartesi günleri 17:00 - 22:00 saatleri arasında Dahiliye, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Üroloji ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branşlarınlarında, Diş hastanesinde ise 17:00 - 19:00 saatleri arasında mesai sonrası poliklinik hizmeti verilecektir" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir