YEREL HABERLER - 28 Nisan 2017 Cuma 09:16

Kayseri Şeker 27 Nisan’ı şeker bayramı ilan etti

A
A
A
Kayseri Şeker 27 Nisan’ı şeker bayramı ilan etti

Kayseri Şeker, fabrikası, 2011 yılı öncesinde konsorsiyum bankalarından aldığı kredilerin son taksini 27 Nisan’da ödedi.

Kayseri Şeker, fabrikası, 2011 yılı öncesinde konsorsiyum bankalarından aldığı kredilerin son taksini 27 Nisan’da ödedi. Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yönetim Kurulu üyeleri, bu günü ‘Şeker Bayramı’ ilan ederek, fabrika çalışanları ve çiftçileri ile birlikte büyük coşku ile kutladı.


Etkinlik kapsamında, fabrika meydanı bayraklarla süslendi,7 yıl öncesi yaşanan anılar anlatıldı, çalışanlar ve çocukları tarafından şiirler okundu, halaylar çekildi. Kayseri Şeker’in tarihi günü tam bir şölen ve bayram havasında coşkulu şekilde kutlandı.


Kayseri Şeker açısından tarihi bir gün olan 27 Nisan günü etkinliklerinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Allah bu güzide kuruluşa bir daha o kötü günleri bir daha yaşatmasın, bütün çiftçimizin ve çalışanımızın geleceği aydınlık olsun” dedi.


Başkan Akay, “Bugün 27 Nisan 2017. Kayseri Şeker’in kara günlerinin mirasının sona erdiği gündür. Bu gün, 2011 yılının Ocak ayında ağır bir borç yükü ile devraldığımız ve borçlarının yapılandırılması için yapmak zorunda kaldığımız kredi sözleşmesinin son taksitinin ödendiği ve o sözleşmenin çöpe atıldığı gündür. Bu gün gerçek bir Şeker Bayramıdır. Bugünü çiftçisi, çalışanı ve yönetim kurulu hep birlikte kutluyoruz. Çiftçi Meclis’i bu gün için özel bir toplantı yaptı. Çalışanlarımız davul zurnalı bir şenlik düzenledi. Allah bu güzide kuruluşa zeval vermesin, bir daha o karanlık dönemi yaşatmasın. Bütün çiftçilerimizin ve çalışanlarımızın geleceği aydınlık olsun” diye konuştu.


Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü:


“Kayseri Şeker daha önceden borçlanmak mecburiyetinde olduğu zaman ipotek veriyordu. Bütün mal varlığı rehinli ve ipotekliydi.Bunların tamamı ortadan kalktı.Bütün bankalar şimdi Kayseri Şeker ile çalışmak istiyor. İpoteksiz,rehinsiz,kefilsiz 1 Milyar 375 Milyon kredi limiti verir hale geldiler. Daha başka bankalar da çalışmak istediklerini iletiyorlar. Onlar da ayrıca limit belirleyecekler.İhtiyaç duyulduğu takdirde Kayseri Şeker’insadece imza karşılığı kullanılabileceği bu kadar bir kaynağı söz konusudur.”


Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer ise, “Bu gün Kayseri Şeker’in bayramıdır. Bu bayrama katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Başkanımız Hüseyin Akay ve ekibinin, çiftçilerimizin, çalışanlarımızın gayretleriyle bataktan kurtulan Fabrikamızın bayram günüdür. Bir ve beraber olursak çok daha bayramlar kutlayacağız. Fabrikamıza sahip çıkalım gelecek nesillere daha güzel şekilde bu bayrağı teslim edelim” dedi.


Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner de, “Fabrikamız bugün tarihi bir gün yaşıyor. Bu gün 2011 öncesi buhranlı günlerden hiçbir eser kalmamıştır. Bu başarı yönetim kurullarımız, çalışanlarımız,çiftçilerimiz ve bizlere destek veren tedarikçi firmaların da katkılarıyla başarılmıştır. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu işler yapılırken özveri ile yapıldı. Bu işler yapılırken çeşitli engeller ve iftiralarla karşılaşıldı. Ama yılmadan yorulmadan başarıya ulaşıldı ve şirketimiz artık fevkalade duruma geldi. Bunu şirketimizi denetleyen uluslararası denetim kuruluşları da raporlarında belirtmektedirler. 7 yıl önce bu işin kooperatifler aracılığı ile nasıl yapılamayacağına örnek gösterilen kuruluşumuzun bu başarısı şimdilerde, bu işin kooperatifler tarafından başarı ile nasıl yapılacağının da en güzel örneğini sergilemektedir” şeklinde konuştu.


Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ise şunları söyledi:


“27 Nisan Kayseri Şeker’in 2011 yılı öncesine ait borç, faiz ve kredi ipoteklerinden kurtulduğu tarihi gündür. Biz çalışanların ve çiftçilerimizin düğün günü, bayram günüdür. Helalinden üretenlere ve temiz yönetenlere selam olsun 7 Eylül 2010 tarihinde tüm mal varlığı üzerine ipotek konulan ve zararla kayyum heyetine devredilen Kayseri Şeker’de bu güne kadar geçen altı yılda Sayın Başkanımız Yönetim Kurulu üyelerimiz, İdarecilerimiz, çiftçilerimiz ile biz çalışanlar el ele vererek bu günlere geldik. Allah’ımıza şükürler olsun ki bizlere bu günleri de gösterdi. maaşlarımızı alamadığımız, ikramiyeleri alamadığımız, mahalle bakkalının önünden borcumuz yüzünden geçemediğimiz, çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamadığımız günler geride kaldı Şimdi çiftçinin, çalışanın yüzü gülüyor ve kayseri şeker geleceğe güvenle ilerliyor.”


Kayseri Şeker Fabrikası İşletme binası önünde düzenlenen etkinliklere; Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Turan Kaya, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, Genel Müdürü yardımcıları, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Kayseri Şeker’e bağlı iştiraklerin yöneticileri, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, çalışanlar ve çiftçi meclisi üyeleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: " Bölgenin turizm imkanlarının gelişimi için çalışmalara aralıksız devam edeceğiz" Terme’nin Gölyazı Mahallesinde bulunan göller bölgesinde Ordu Kano Kulübü ile incelemede bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bölgenin turizm imkanlarının gelişimi için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi. Ordu Kano Kulübü üyeleri, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un makamında ziyaret ederek, bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Terme ilçesinde kano sporunun yaygınlaşması ve imkanlarının arttırılmasına yönelik Terme Belediyesi ile işbirliği içinde çalışmalara hazır olduklarını belirten Ordu Kano Kulübü üyeleri, bölgenin kano sporu için zengin imkanlara sahip olduğunun altını çizdi. Terme Gölyazı Mahallesi Göller bölgesinde Akgöl ve Simenit gölleri ile gölleri birbirine bağlayan kanalların bulunduğu alanda incelemede bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Ordu Kano Kulübü üyeleri, bölgenin kano sporu için zengin imkanlara sahip olduğunu ifade ettiler. "İlçemizin saklı kalmış güzelliklerini gün yüzüne çıkaracağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’nin turizm imkanlarının arttırılmasına yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, “İlçemiz doğal olarak birçok zenginliğe sahip. Bu zenginliklerden biri de Gölyazı bölgemizdeki göller ve göllerimizi birbirine bağlayan kanallar. Bu bölgede kano sporunun gelişimi ile alakalı Ordu Kano Kulübü’nün destekleri ile çalışmalarımıza başladık. Yapacağımız tesisleşme ile burayı kano sporu için bir cazibe merkezine çevireceğiz. Bu kadar muhteşem bir doğadan tüm Türkiye’nin faydalanabilmesi adına her adımı atmaya hazırız. İlçemizin saklı kalmış güzelliklerini gün yüzüne çıkaracağız” dedi. Kısa süre içinde hayata geçirilecek Amazon Kano Kulübü ile birlikte yapılacak çalışmaların hızlanacağını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, bu süreçte çalışmalar konusunda destekte bulunan Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ordu Kano Kulübü üyelerine de teşekkür etti.
Samsun Başkan İhsan Kurnaz: "Doğayı ve çevreyi koruyacak nesilleri İlkadım’da yetiştireceğiz" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda İlkadım Belediyesi olarak önemli yatırımlar yapacağız" dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (Tap) Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Projesi”ne İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri destek verdi. Atık pillerin doğayı kirletmemesi ve dönüşüme kazandırılması amacıyla; çevreye büyük oranda zarar veren ve kullanım süreleri dolmuş atık piller ile ilgili “Atık Pil Toplama Projesi” başlatan İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, resmi kurum ve okullara bıraktığı atık pil toplama noktalarından çıkan piller düzenlenen program dahilinde toplanıyor. Bu kapsamda İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenciler farkındalık oluşturarak 10 kilo atık pil topladı. "Geri dönüşüme her zaman destek vereceğiz" Çevre ve insan sağlığı için atık pillerin düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla okullarımızda atık pillerini bırakarak kampanyaya destek olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Bu sebeple atık pillerin geri dönüşüme katılması, çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Yarının umudu çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Duyarlı öğrencilere teşekkür etti Çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı okula bir ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Süleyman Tanrıseven de Okul Müdürü Hamza Sofuoğlu ile birlikte öğrencileri tebrik etti.