YEREL HABERLER - 26 Temmuz 2016 Salı 15:40

“Kayseri Şeker, vatan için üzerine düşeni yapmıştır”

A
A
A
“Kayseri Şeker, vatan için üzerine düşeni yapmıştır”

Kayseri Şeker AŞ ile ilgili olarak son günlerde basın ve sosyal medya aracılığı ile çeşitli iftiralar atan ve haddini aşan ifadeler kullananlara, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’dan çok sert cevap geldi.Başkan Akay, “Kayseri Şeker, Vatan Millet için üzerine düşeni her zaman yapmıştır bundan sonra da yapar.” dedi.
Kayseri Şeker AŞ Sosyal tesislerinde tüm çalışanların katıldığı toplantıda konuşan Başkan Akay, “15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız, demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Çiftçilerimiz, Çalışanlarımız, Yönetim Kurullarımız ile birlikte Büyük Kayseri Şeker ailesi olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.” diye konuştu.
Başkan Akay konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Allah bir daha bu acıları, sıkıntıları yaşatmasın. Dışarıdan gelen saldırılara bu millet, devlet her zaman cevabını verdi. Alçaklık içeriden gelince işte bu insanın daha çok zoruna gidiyor. Bunun kabul edilmesi kolay bir şey değil. Hain içeriden olunca bu devleti ve milleti daha fazla yaralıyor. Millet olarak ağır bir travma geçirdik. İnşallah bu yaralar kısa sürede sarılır ve bunun acıları ortadan kalkar. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. Bu devlete sahip çıkmak hepimizin görevidir.
Eğer devletimiz güçlü olur, ayakta kalır ve bu sıkıntıları ortadan kaldırırsa bizim bu kurumda huzurlu olmamızın bir anlamı olur. Devlet sıkıntılar yaşarsa biz burada huzurlu olamayız. Biz ancak milletimizle güler onlar ile seviniriz. Bu konuda devletin çeşitli çalışmaları oluyor. Çeşitli kurumlara sızmalar olmuş. Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakınında ki insanlar bu kapsamda tutuklandılar. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları en yakınları tarafından esir alındı. Buna benzer pek çok yerde yüksek makama gelmiş insanlar bu devlete kast ediyorlar. Bu milletten ne istediler anlaşılır gibi değil Allah hainlere fırsat vermesin. İhanet damara girerse akıl ve mantık denen bir şey kalmıyor. Ahlaksızlık ve alçaklık hakim oluyor. Ondan sonrada bu tür olaylar yaşanıyor.
Ama devletin elinde önemli bilgiler var. Biz bunu kabul etmek ve değerlendirmek zorundayız. Bu konuda alınması gereken tedbirler ne ise onu almak zorundayız. Bu konuda yanlış dedikodular üretilmeye çalışılıyor. Şimdi bu çerçevede bizimde almamız gereken tedbirler vardı. Biz de devletimize katkı sağlamak için bir takım tedbirleri aldık. Bu çerçevede burada görev yapan 9 arkadaşın iş akdi feshedildi. Bu alınması gereken bir tedbirdi.Başka alınması gereken tedbirlerde olursa bundan hiçbir şekilde geri durmayız. Asıl olan bu kurumun dimdik ayakta kalmasıdır. Her birimiz çok önemliyiz. Ama bu kurum hepimizden daha da önemli. Bu kurumdan çiftçi, çalışan ve aileleri olarak on binlerce insan ekmek yiyor. Onun için bu kurumun güçlü bir şekilde ayakta kalması lazım.
Devletimiz ayakta ise bizim ayakta olmamızın bir anlamı var. Dünyanın bütün güçleri Türkiye’ye kast ediyorlar şu anda. Ama bu millet direndi. Gece yapılan demokrasi nöbetleri bunun için yapılıyor. Tekrardan ihtilal olacak diye değil, dünyaya karşı bu milletin birliğini, bütünlüğünü tamamen göstermek, ortaya koymak için yapılıyor. Biz Allah’ın izniyle devletimize, ülkemize, fabrikamıza zarar verecek hiç bir davranışın içinde olmayız. Hiç bir şekilde kimse bize bu şekilde yaftayı yapıştıramaz, böyle çamurlarda bizim üzerimize bulaşmaz.
Ama hepimiz, hep beraber çiftçilerimizde dahil olmak üzere bu kuruma sahip çıkma mükellefiyetimiz var.Bu kurumu alçaklara,haramzadelere haşhaşilere yedirmeyecek hep beraber başarılı olacağız, Devletimize, Milletimize de hizmet edeceğiz,bu ülkeyi darbeyle çökertemeyenlere,ekonomik olarak çökertmek isteyenlere karşı dabu millet bütün gücünü ortaya koyacak.Biz de bunun öncüsü olacağız.Kayseri Şeker’i sektörümüzde en başarılı noktaya getireceğiz,bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bunlardan geri adım atmıyoruz,bunları da başaracağız.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.