EĞİTİM - 17 Temmuz 2018 Salı 13:05

Kayseri Şeker Yaz Spor Okullarında 600 öğrenciye kurs imkanı

A
A
A
Kayseri Şeker Yaz Spor Okullarında 600 öğrenciye kurs imkanı

Kayseri Şeker’in Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında futbol, güreş, satranç ve masa tenisi branşlarında yaz kursları başladı.

Kayseri Şeker’in Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında futbol, güreş, satranç ve masa tenisi branşlarında yaz kursları başladı.



Kayseri Şeker tarafından ücretsiz olarak açılan yaz spor okuluna 8-14 yaş gurubunda kayıt yaptıran 300 öğrenciye, din kültürü ve ahlak bilgisi ve 4 branşta haftada 4 gün eğitim verildiği belirtildi.



Yaz Spor Okullarını, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Mustafa Demir, Abdullah Borazan, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür yardımcısı İsmail Gedik, Kayseri Şeker Spor Kulüp Başkanı ve Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Kayseri Şeker Fabrikası birim müdürleri ile birlikte ziyaret ederek yöneticilerden kurslar hakkında bilgi aldılar. Ziyaret esnasında Kayseri Şeker Spor Kulüp yöneticileri de hazır bulundular.



Yaz spor okulları ziyaretinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Kayseri Şeker Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Yaz spor okulları uygulamasını sekiz senedir gerçekleştiriyoruz. Bu sene itibariyle Kayseri’de 340 öğrenci Boğazlıyan’da 250 kişi olmak üzere toplamda Yaklaşık 600 gencimiz bu etkinlikten faydalanıyor” dedi.



Başkan Akay konuşmasını şöyle sürdürdü;


“Kayseri Şeker olarak Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Yaz spor okulları faaliyetimizi isteyerek ve severek çok değerli hocalarımızın eşliğinde gerçekleştiriyoruz. Böylece gençlerimizi geleceğe hazırlamak, yeteneklerini geliştirmeleri ve birlikte hareket etme becerisini sağlamaları açısından bu ekip ruhu anlayışı içerisinde olmalarına katkı sağlıyoruz.


Gençlerimizin hem kendilerine, hem ailelerine, hem de büyük Türk milletine faydalı insanlar olarak yetişmeleri açısından bu etkinliğe önem veriyoruz. Bu hizmeti de herhangi bir bedel karşılığı yapmıyoruz.Sadece değerli çocuklarımıza faydalı olmak daha iyi bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak için yapıyoruz. Hocalarımız da bütün maharetlerini, yeteneklerini sergiliyorlar ve başarılı bir şekilde uyguluyorlar.


Yaz spor okullarımızda futbol yanında aynı zamanda. Satranç ve Kültür çalışmaları şeklinde de değerlendirmeler yapılıyor. Böylece hem sokakta böyle rasgele bir takım kötü alışkanlıkların ve edinmesinden çocuklarımızı kurtarmış oluyoruz hem de geleceğe hazırlamak açısından karınca kararınca bir katkı sağlamış oluyoruz. Gördüm ki sizler de bu yaştaki çocukların yapabileceğinin en azamisini ciddiyet ve disiplin içerisinde yapıyorsunuz. Biz de tabi bu başarılarınızı görmüş olmaktan dolayı memnuniyet duyduğumuzu bu vesileyle ifade ediyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Salihli’ye 92 milyonluk dev içme suyu projesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bahçecik Doğal Kaynak Suyunu daha sağlıklı ve yüksek verimde Salihli ilçe merkezine taşımak amacıyla döşenecek olan 92 milyon TL yatırım bedelli 7 kilometrelik çelik isale hattında çalışmalar başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü, Bahçecik Doğal Kaynak Suyunu daha sağlıklı ve yüksek verimde Salihli ilçe merkezine taşımak için 1980’li yıllarda döşenen mevcut hattın yerine 92 Milyon TL yatırım bedeli ile 7 kilometrelik yeni isale hattı döşeyecek. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’ın katılımıyla projede ilk kazma vuruldu. Düzenlenen programa Zeki Kayda ve Burak Aslay’ın yanı sıra, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, Büyükşehir Belediyesi Salihli Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün, MASKİ İlçe Şefi Ramazan Tuğrul Kacar, MHP İlçe Başkanı Halil Tüfek, Kadın Kolları, AK Parti İlçe Başkanı Osman Aksoy, şube müdürleri ve yetkili personel katıldı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, proje ile ilgili detaylı bilgi verdi. Bozdağ’ın, Allahdiyen’in, Bahçecik’in kaynak sularının Salihli’ye taşınması projesini önemsediklerini belirten Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Kayda proje ile Salihli’nin kaynak suyuna kavuşacağı müjdesini verdi. “2016 yılında başlayan süreç 92 milyon TL’lik yatırımla başlıyor” MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Salihli Bahçecik kaynakları ilçemiz için büyük önem arz ediyor. İlçemizin üçte birine yakın kısmına bu kaynaktan su veriyoruz. 50 yıl önce yapılmış olan bu içme suyu isale hattı 3 ayrı noktadan pvc borularla geliyordu. Zamanla büyüyen ve gelişen Salihlimizin de su ihtiyacını karşılayamıyordu. Bu süreç kısa bir süreç değil. 2016 yılında başlayan bir süreçten bahsediyoruz. Hidrojeolojik etütlerle, ölçümlerle Devlet Su İşlerine (DSİ) projelerimizi sunduk. İncelendi, kaynaklarımızın tahsisi yapıldı. Projelendirme çalışmalarının arkasından da Orman Genel Müdürlüğü ve ilgili Bakanlıklarımızdan izinleri alındı. Sonunda da 22 milyon TL’lik bir bedelle boruları alındı. İşçilik ihalesi ayrı yapıldı. Toplamda 92 milyon TL’lik bir yatırım. Allah nasip ederse 6 aylık bir süremiz var. Çalışmanın içerisinde 500 ve 1000 tonluk depolarımız var. Uzun bir sürecin sonunda Bozdağlardan taşıyacağımız su ile Salihli ilçe merkezimizin tamamına Bahçecik kaynaklarımızın suyunu vermeyi hedefliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün sizlere selamlarını ve sevgilerini iletiyorum. Salihlimize 31 kilometre yağmur suyu yaparak, ilçenin büyük sorununu da çözdük. İlçemize birçok yatırımı kazandırdık. Büyük bir yatırımı da yine başlatmış olduk. Allah kazasız belasız bitirip, Salihli ilçemize bu suyu ulaştırmayı nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Çanakkale Türkiye’nin ilk müze dergisi, Troy Museum Journal yayın hayatına başladı Çanakkale’de, 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri’nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesinde, Türkiye’nin ilk müze dergisi, Mart 2024’te Troy Museum Journal yayın hayatına başladı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü olurlarıyla Troya Müzesi tarafından DergiPark bünyesinde kurulan Troy Museum Journal (Troya Müzesi Dergisi) yayın hayatına başladı. Hakemli bir dergi olarak yılda iki sayı yayınlanacak olan Troy Museum Journal’ın ilk sayısı 18 Mart’ta çıktı. Troy Museum Journal, Müzecilik, Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Etnografya, Sosyoloji, Coğrafya, Edebiyat Tarihi, Felsefe Tarihi ve Kültürel Çalışmalar gibi alanlarda bilimsel araştırma ölçütlerine ve etik kurallara uygun bir şekilde yazılmış bilimsel makaleler, araştırma inceleme makaleleri, derleme yazıları gibi çalışmaları yayınlamayı ve araştırmacılar ile paylaşmayı amaçlanıyor. Derginin genel çerçevesinde Müzecilik, Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Etnografya belirlemekle birlikte bunlarla ilişkili Sosyoloji, Coğrafya, Edebiyat Tarihi, Felsefe Tarihi ve Kültürel Çalışmalara kuramsal ve yöntemsel yaklaşımları içeren makalelere de açık olacak. Troy Museum Journal (Troya Müzesi Dergisi) hakkında müzede bilgilendirmelerde bulunan Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Bir süre önce Troya Müzesi’nin bir dergi çıkaracağına duyurmuştuk. Nihayet 18 Mart Günü Troy Museum Journal Dergisini, Dergi Park’ta yayın hayatına başlattık. Troy Museum Journal Dergisi, Dergi Parkta yer alan platformda bir müze adına çıkartılmış ilk ve tek dergi. Derginin ilk sayısı Mart ayında yayın hayatına girmiş oldu. İkinci sayısı ise Eylül ayında yayınlanacak. Böylece her yıl, yıl da iki sayı olarak yayınlanacak. Şu anda TR dizin sitesinde dergi taranır ve ulaşılabilir durumda ve yakın sürede de uluslararası platformlarda taranmayı hedefliyoruz. İlk sayısında yaklaşık toplam da beş makaleyle yayın hayatına başladı. Beş makalenin büyük bir kısmı Troya Müzesi ve bölge ile alakalı, bunlardan bir tanesi Troya Müzesindeki Helenistik Dönem ağırlık koleksiyonunu çalışan bir makale oldu. Bir başka makale de Lampsakoslu bir vatandaşa ait bir onurlandırma kitabe ilk kez duyurulmuş oldu. Bir başka makale de Tevfikiye köyünde ilk defa ortaya çıkan Troya’daki kaynak mağarasının bir benzeri olan bir yapay su mağarası ilk defa tanıtılmış olduğu. Böylece Troya Müzesi bir müze olmanın dışında bir enstitü gibi çalışmaya da devam ediyor olacak” dedi.