YEREL HABERLER - 28 Ağustos 2015 Cuma 10:56

Kayseri Valisi Orhan Düzgün'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

A
A
A
Kayseri Valisi Orhan Düzgün'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü” nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Orhan Düzgün, "Yüce Türk milletinin “Ya İstiklal, Ya Ölüm” mücadelesi sonucunda kazandığı zaferin adıdır 30 Ağustos" ifadesiyle başladığı mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşayabilmesi ancak tam hürriyet ve istiklal ile gerçekleşebilirdi. Aksi düşünülemezdi bile. Bu uğurda, tüm eşsiz değerlerin birleşip vücut bulduğu 30 Ağustos, aynı zamanda dünya tarihine de değerler manzumesi olarak silinmeyecek bir iz bırakmıştır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa da kazanılan zaferi şöyle anlatmıştır:
“Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.”
1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yıldönümünde İstiklali için ölümü göze almış bir milletin evlatları olarak büyük bir coşku ve gurur içerisindeyiz.
Tarihin önemli bir dönüm noktası olan bu zafer; milli birlik ve beraberliğimiz ile milletiyle tek vücut olmuş kahraman ordumuzun gücünü tarihte eşine az rastlanır şekilde tüm dünyaya göstermiştir.
Türk milletinin göstermiş olduğu bu istiklal mücadelesi ancak yine millete ve kahraman Türk ordusuna armağan edilerek anlam ve önem kazanabilirdi. Bu sebeple de millet iradesini esas alan Cumhuriyet’in kuruluşuna giden yolda en önemli mihenk taşı olan bu zafer her yıl büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve yüce Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlayarak başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.