YEREL HABERLER - 26 Temmuz 2016 Salı 09:54

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak:

A
A
A
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak:

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin tarih yazdığını söyleyerek, "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye için büyük bir şans" dedi.
KAYSO Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Boydak, "Hepimizin şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerekiyor. Meseleleri irdelememiz gerekiyor. BU 3 ay süre ile OHAL’in de çok yerinde bir karar olduğunu düşünmekteyim. Çünkü bu süreci bizim akıllı bir şekilde geçirmemiz lazım, devletimizin kıvrak hareket edip, kararların hızlı bir şekilde alınması lazım. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Bir kesim inanıyordu, bir kesim inanmıyordu. Şimdi inşallah bundan sonraki süreçte milletçe, dayanışma içerisinde yolumuza devam etmemiz lazım. Biz de tüm üyelerimiz ile devletimizin direktiflerine uygun hareket etmek mecburiyetindeyiz. Sözün bittiği yerdeyiz aslında. O kalkışmayı duyduğumuz andan itibaren mücadele ettik ve kalkışmanın karşısında durduk. Sosyal medya üzerinden yakınlarımıza çağrılarda bulunduk. Sanayiciler bu süreçte sınıfı geçti ve var gücümüzle mesajımızı ilettik" diye konuştu.
Boydak, şirketlerden FETÖ’cülerin temizlenmesi gerektiğini belirterek, "Şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gerekir. Bizim de şirketlerimizde benzer yapılar varsa gözden geçirmemiz gerekir. Budur, şudur demeye gerek yok, iki iki daha dört, eğer varsa böyle kişiler ile yollarımızı ayırmamız gerekiyor. Süratle işlerimize dönmemiz gerekiyor. Ekonomik mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz" dedi.
"FETÖ’nün kökünün kazınması lazım"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye için büyük bir şans olduğunu dile getiren Başkan Boydak, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sahada kazandık ama masada kaybetmemiz ve yatırımlarımızı devam ettirip, bugünleri fırsata çevirmemiz lazım. FETÖ Terör örgütünün tamamen Türkiye’den kökünün kazınması lazım, sadece Türkiye’den değil, dünyadan silinmesi lazım. Hepimizin bu tavrı göstermesi lazım. Bu dönemde soruşturulan, ifadesi alınan kardeşlerimiz olur, bunlar gayet normal, ne biliyorsak söylememiz lazım. Endişeye hiç mahal yok" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.