YEREL HABERLER - 27 Nisan 2016 Çarşamba 09:30

KTO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

A
A
A
KTO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Ticaret Odası Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Başkan Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye’deki krizin dış kaynaklı olduğunu söyledi.
Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı, terör saldırılarında şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kayseri Ticaret Odası’nın, kentin en saygın ve büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, Ticaret Odası çatısı altında siyaset değil, iş hayatına dair sorunların konuşulması gerektiğini söyledi. Ticaret Odası’nın bu yönüyle siyaset üstü olması gerektiğinin altını çizen Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“SİYASET DIŞARIDA KALMALI”
“Hepimizin dünya görüşü, ideolojisi birbirinden farklı olabilir. Ama burası işadamlarının meclisidir, herhangi bir siyasi parti ya da dünya görüşünün uhdesi olmamalıdır.Bizi, sorunlarımıza çözüm üretsin diye buralara seçiyorlar, meslek komitelerinden gönderiyorlar. Bundan sonra siyaset üstü olalım, ticaret konuşalım. Meclisin ana görevi sorunlara çözüm üretmek. Bizler bir olabilmeyi başarabilirsek, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bağıran değil, bağrına basan, çatışan değil, çalışan meclis olacağız. 2023 hedefinde Türkiye’de daha fazla Kayseri, dünyada daha fazla Türkiye için gayret göstereceğiz. Burası belediye meclisindeki gibi siyasi partilerin temsilcilerinin olduğu bir grup değil, ila ki grup olacaksak, saygın işadamlarının bulunduğu bir gruptur. Allah birliğimizi bozmasın.”
Bunun yanı sıra, iflas erteleme sayılarının arttığına da belirten Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, kuracakları bir komisyonla, ilgili konuya dair bir çalışma yapacaklarını da ifade etti.
HER ŞEYE RAĞMEN YÜZDE 4 BÜYÜME…
Meclis Başkanı Ömer Gülsoy’un konuşmasının ardından, oylamaya geçildi. Gıda Tarim ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kara listesine giren üç firmaya kınama cezası verildi. Ardından, üyelerin görüşleri alındı.
Daha sonra Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz gündem değerlendirmesinde bulundu. Halihazırda, Türkiye’nin ve diğer ülkelerin içinde bulunduğu krizin dünyadaki ekonomik bunalımla alakalı olduğunu belirten Başkan Hiçyılmaz, “Dünyadaki ülkeler kendilerini düzeltmedikçe, Türkiye’nin de kendini düzeltme şansı olmadığı gibi bir durumla karşı karşıyayız. Kaldı ki 2015 yılında yüzde 4’lük büyümeyi başarmış olan da bir ülkeyiz ve son 24 çeyrektir de sürekli büyüyen bir trendimiz var. Dolayısıyla, dış ticaretteki daralmanın, Avrupa’, Amerika, Rusya ve Çin’deki gelişmelere bağlı olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Temenni ediyorum ki, bizim dışımızdaki ülkelerde bir düzelme olsun ve dış ticaretimizi artıralım. Çünkü 2023 hedeflerinde 500 milyar Doları yakalamamız, en azından o hedef doğrultusunda gayretimizi artırmamız gerekiyor.” diye konuştu.
“FAİZ İNDİRİMİ YATIRIM SAYISINI ARTIRIR”
Merkez Bankası yönetim değişikliği ile birlikte, iş dünyası olarak bekledikleri faiz indirimini olumlu karşıladıklarını da kaydeden Başkan Hiçyılmaz, bunun yanı sıra, piyasaların canlanması için konuyt faizlerinde indirim olması gerektiğine de dikkat çekti. Başkan Hiçyılmaz, “İş dünyası olarak yatırım yapabilmemiz için dışarıdan yatırım desteği almamız gerekiyor. Kaynakları bulurken ne kadar düşük faizle destek bulursak yatırımlarımızı o oranda artırabiliriz. Özellikle, inşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü olduğu için konut kredilerinde faizlerin düşmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Çünkü konut satışlarında daralma söz konusu. Faiz oranları düşürülürse piyasada bir canlanma olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir