YEREL HABERLER - 04 Şubat 2016 Perşembe 11:48

KTO Üyelerine Yönelik Etiyopya Ve Tayvan Yatırım Fırsatları Toplantısı Gerçekleştirildi

A
A
A
KTO Üyelerine Yönelik Etiyopya Ve Tayvan Yatırım Fırsatları Toplantısı Gerçekleştirildi

Kayseri Ticaret Odası, üyelerine yönelik Tayvan ve Etiyopya Yatırım Fırsatları toplantısı düzenledi. VIP salonda düzenlenen toplantıya; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Özbek, Meclis Başkan Yardımcısı Halit Suvar’ın yanı sıra Oda üyeleri yer aldı.
Etiyopya Büyükelçi Vekili ve Ticaret Bölümü Başkanı Goitom Kahsay Hagos ve Ticari Müsteşar Terefe Haile Eggu ile Tayvan Ticaret Merkezi Müdürü Mark Liu ve Tayvan Ticaret Merkezi İş Geliştirme Müdürü Ayşin Poyraz’ın KTO üyelerini bilgilendirdiği toplantı oldukça verimli geçti.
Toplantının açılışında konuşan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Oda hakkında bilgiler paylaşarak, “ 17 bini aşkın üyesiyle Kayseri’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Ticaret Odamız 120. Yılını geride bırakmıştır. 120 yıllık geçmişe sahip Odamız; üyelerine hizmet etmek için var gücüyle çalışmakta ve onların işlerinde daha başarılı olmaları için gerekli faaliyetlerde bulunmaktadır. Yeni hizmet binası inşaatı, katılımcı demokrasi anlayışı ile yürüttüğümüz Meslek komiteleri çalışmalarımız, üyelerimize hizmet yolunda birkaç örnektir” dedi.
Konuşmasını “Kayseri ticaret erbabına hizmet, Kayseri’ye hizmettir” diyerek sürdüren Hasnalçacı, “Kayseri, çok fazla gelişme gösteren ve marka olma yolunda hızla ilerleyen büyük potansiyele sahip bir şehir. Kayseri olarak dış pazarlarda yer almak için çaba sarf ediyor, bu hususta Oda üyelerimizin yurt dışı fuarlar ve teknoloji bölgelerine yönelik seyahatlere katılmalarına büyük önem veriyoruz. Macaristan’ın Miskolc şehri ile yaptığımız ticari kardeşlik anlaşması ve bunun yanı sıra Fransa, İtalya ve İspanya’ya gerçekleştirdiğimiz iş seyahatleri buna en güzel örneklerdir. Önümüzdeki dönemlerde Cezayir, Etiyopya ve Senegal gibi ülkelere yönelik aynı çerçevede iş seyahatleri planladığımızı özellikle belirtmek isterim” diye konuştu.
Türkiye’nin Etiyopya ve Tayvan ile arasındaki ilişkilere de değinen Hasnalçacı, “Türkiye-Etiyopya ilişkileri hâlihazırda daha da geliştirilmeye açık bir şekilde olumlu yönde seyretmektedir. 2014 yılı sonu itibariyle Etiyopya’da 140’a yakın Türk firmasının faaliyet göstermesi ve söz konusu firmalarda yaklaşık 30 bin yerel personel istihdam edilmesi ilişkilerimizin daha da kuvvetleneceğinin önemli göstergesidir. Tayvan ile ilişkilerimize bakıldığında ise, ülkeler arasındaki mesafenin fazla oluşunun ticaretimizin gelişmesi önünde bir engel teşkil ettiği görülmektedir. Türkiye’nin; ABD, Avrupa ve Orta Asya pazarlarına, Tayvan’ın ise ABD, Çin ve Güney Asya pazarlarına yöneldiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı. Hasnalçacı, konuşmasını iki ülke heyetlerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bitirdi.
Etiyopya Büyükelçi Vekili ve Ticaret Bölümü Başkanı Goitom Kahsay Hagos ve Tayvan Ticaret Merkezi Müdürü Mark Liu’nun kısa konuşmalarının ardından, Etiyopya ve Tayvan’da yatırım olanakları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik projelerin tanıtımı gerçekleştirildi.
Toplantı, Başkan Yardımcısı Hasnalçacı tarafından konuk heyet temsilcilerine plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.