YEREL HABERLER - 23 Ekim 2016 Pazar 09:16

Kültür Sanat Sezonu Başladı

A
A
A
Kültür Sanat Sezonu Başladı

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerinde yeni sezonu büyükler ve çocuklar için iki ayrı oyunla açtı. Çocuklar için "Çizgi Diyarında Bir Gün" adlı oyun sahnelenirken, akşam da John Steinbeck’in ünlü eseri "Fareler ve İnsanlar" sahneye konuldu.
Büyükşehir Belediyesi yeni sezonda da Kayseri’de yaşayanların büyük ilgisini görecek bir etkinlik takvimi hazırladı. Yeni sezonun perdesi iki ayrı oyunla açıldı. Yeni sezonun büyükler için ilk oyunu olan "Fareler ve İnsanlar" Şehir Tiyatrosu’nda sahnelendi. Salon tıklım tıklım doldu. Oyunu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün de izledi.
John Steinbeck’in ünlü eserinden uyarlanan oyunda ıssız bir kasabada umudunu yitirmiş insanlar arasındaki iki iyi dostun hikayesi anlatıldı.
ÇOCUKLAR ÇİZGİ DİYARINDA
Yeni sezonun çocuklar için sahnelenen ilk oyunu da "Çizgi Diyarı’nda Bir Gün" adlı oyun oldu. Birdirbir Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen iki perdelik müzikli çocuk oyununa çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunda çok fazla çizgi film izleyerek okumayı ihmal eden bir çocuğun çizgi diyarında geçirdiği maceralar anlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.