YEREL HABERLER - 24 Şubat 2017 Cuma 12:36

MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman Kayseri’de incelemelerde bulundu

A
A
A
MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman Kayseri’de incelemelerde bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi almak üzere Kayseri’yi ziyaret etti.
İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile görüşmesinin ardından, Kocasinan, Melikgazi, Talas , Yahyalı, Develi İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile YİKOP Koordinasyon Müdürü Ömer Taş’ın katıldığı toplantıya katıldı.
İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman toplantıda yaptığı konuşmada, “Okul öncesi ve ilköğretimde yüzde 100, orta-genel ve mesleki eğitimde yüzde 90 okullaşma, tüm eğitim öğretim tesislerinde tekli öğretim ve derslik başına 24 öğrenci ve tüm eğitim öğretim tesislerinin modernizasyonunun yapılması hedeflemekteyiz. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda 2019 yılında tekli eğitime geçilecek olması hasebiyle yapılan çalışmaları, sahada yapanlarla birlikte olmak istedik” dedi.
İlde yapımı devam eden ve yapımı planlanan yatırımlar hakkında sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, şunları söyledi:
“İlimizde arsa problemi var. Sayın Başbakanımız 2019 yılında tekli eğitime geçme talimatı üzerine ,İlimizde çalışmalara başlanmış; İlimizde anaokulu konusunda her hangi bir sıkıntımız yok. İlimizde mevcut derslik sayısı 2152, 2017 yılında bitirilmesi düşünülen derslik sayısı 256, 2018 yılında bitirilmesi planlanan derslik sayısı 112 , ihtiyaç duyulan derslik sayısı ise 1036 olup okul ihtiyacı da 34’dür. İlimizde, hızlı bir nüfus artışı gözlenmekte, Kayseri olarak çok göç almaktayız. Özellikle Kocasinan Melikgazi ve Talas ilçelerinde derslik ihtiyacımız var. Bu konuda belediye başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde hep desteklerini görmekteyiz. İnşallah Başta Bakanlığımızın, Sayın Valimiz Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyi Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyyükkılıç,Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar’ın destekleriyle ve ayrıca hayırseverlerimizin katkılarıyla ilimiz, 2019 yılında tekli eğitime geçecektir.”
Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, toplantının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile birlikte Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancı’yı makamlarında ziyaret ederek, yeni okul arsaları ve okul yapımları konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Sayın Özcan Duman görüşmelerin sonunda kentten ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.