YEREL HABERLER - 21 Mart 2017 Salı 13:06

Melikgazi Belediyesine 2 seyyar tamir aracı ile 1 ağaç budama aracı alındı

A
A
A
Melikgazi Belediyesine 2 seyyar tamir aracı ile 1 ağaç budama aracı alındı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin yarısının nüfusunu barından Melikgazi belediyesinin kesintisiz hizmet için 2 adet seyyar tamir ve bakım aracı ile ağaçların budanması ve bakımı için 1 adet hidrolik platformu araç satın alındığını bildirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin yarısının nüfusunu barından Melikgazi belediyesinin kesintisiz hizmet için 2 adet seyyar tamir ve bakım aracı ile ağaçların budanması ve bakımı için 1 adet hidrolik platformu araç satın alındığını bildirdi.


Çevre güzelleştirmesi ile kesintisiz hizmet için Çevre Temizlik vergilerinin yine çevre ilçe halkına geri yansıdığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, iki adet seyyar tamir ve bakım aracı ve 1 adet teleskopik bomlu hidrolik platformlu araç alınarak hizmete sunulduğunu belirtti.


Belediye bünyesinde kepçe, greyder, silindir ve kamyon gibi 183 ağır iş makinesi bulunduğunu ve bunların tamamının şu anda hizmette olduğunu hatırlatan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;


”Melikgazi İlçesinin doğu ile batı arasındaki mesafe 64 km’dir. Bu geniş alanda hizmet veren ağır iş makinelerin yatırım alanında arızalanması durumunda kısa sürede tamiri için seyyar tamir ve bakım aracı satın alındı. Böylece zamandan kazanılacağı gibi hizmetin kesintisi de önlenmiş olacaktır. Kısa sürede tamir olacak araçlar olay yerinden hiç terk etmeyerek tamir edilmeleri sağlanacaktır. Yine belediyemizin ağaç budama işlerinde seri, etkin ve hızla bir budama yapılabilmesi için araç üstü ağaç budama makinesi satın alındı. Her 3 araç şu anda göreve başladı. Kamu hizmeti süreklilik ister bu neden ile alınan araçlar çok önemlidir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars SERKA bölgeye 14 yılda 1 milyar 280 milyon yatırım sağladı Merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 14 yılda bölge turizmine 1 Milyar 280 Milyon TL yatırım sağladı. Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’yı kapsayan TRA2 Bölgesi’nde turizmin gelişmesi için Serhat Kalkınma Ajansı 14 yıl boyunca önemli destekler verdi. Ajans; proje teklif çağrısı, güdümlü proje desteği, fizibilite desteği ve teknik destek kapsamında toplam 134 projeye destek sağlayarak bölgeye 1 milyar 92 milyon TL yatırım yapılmasını sağladı. Desteklenen projelerle bölgeye 1.092 milyar TL yatırım yapılırken, bu yatırımların 625.5 milyon TL’si Ajans desteğidir. Ayrıca, Kars Valiliği himayelerinde Ajans tarafından hazırlanan ve uygulanan Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi; Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın otoritesi olduğu Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı kapsamında yaklaşık 188 milyon TL destek aldı. Ajansın katkılarıyla hayata geçen projeler arasında; Otel, restoran, kafe gibi turizm işletmeleri, Tarihi binaların restorasyonu, Turistik alanların altyapısının geliştirilmesi, Yöresel ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması ve Turizme yönelik eğitimler ve kurslar yer alıyor. Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle TRA2 Bölgesi’nde turizm önemli bir kalkınma sektörü haline geldi. Bölgeye gelen turist sayısı ve turizmden elde edilen gelir artarken, yeni istihdam imkânları da oluşturuldu. Ajans, TRA2 Bölgesi’nin turizm potansiyelinin daha da iyi değerlendirilmesi için çalışmalarına devam ediyor.
İstanbul İstanbul’da kesinleşmiş hapis cezası ile çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 215 şahıs yakalandı İstanbul’da kesinleşmiş hapis cezası ile çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 215 şahıs, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince, kesinleşmiş hapis cezası ile aranan tüm hükümlü şahıslar ile özellikle "hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme ve cinsel saldırı/istismar" gibi suçlarından aranma kaydı bulunan şahısların yakalanması ve adli makamlara sevki amacıyla, il genelinde şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile ilçe emniyet müdürlüklerinin katılımıyla 900 ekip, bin 800 personel görevlendirildi. Görevlendirilen ekipler, 750 şahsın adresine operasyon düzenlendi. Operasyon çerçevesinde, aralarında Dudu U. (16 ayrı suçtan aranması ayrıca hırsızlık suçundan 40 yıl hapis cezası bulunan Dudu U., birden fazla kişi ile tehdit suçundan 20 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası bulunan Musa K., uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan 15 yıl 2 ay 15 gün cezası bulunan Hakan Ö. ve ruhsatsız silah ticareti suçundan 15 yıl 1 ay 15 gün cezası bulunan Yavuz A. isimli şahıslar olmak üzere aranan toplam 215 şahıs yakalandı. Bunlardan 86 şahsın kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, 129 şahsın ise ifadeye yönelik arandığı tespit edildi. Yakalanan şahıslar gerekli işlemlerin yapılması için bölge Polis Merkezi Amirliklerine teslim edildi.
Çorum Stajını tamamlayan Kaymakam Akpay, avukat oldu Çorum’un Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, stajını tamamlayarak avukat oldu. 1996 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2000 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını başarıyla tamlayan Kaymakam Ayhan Akpay için Çorum Barosu’nda tören düzenlendi. Yemin töreninin ardından Akpay’a avukatlık ruhsatını Baro Başkanı Av. Turan Kalıpçı takdim etti. Baro Başkanı Kalıpçı tarafından avukatlık cüppesi giydirilen Akpay’ı bu mutlu gününde eşi ve çocukları da yalnız bırakmadı. 1979 yılında Niğde’de doğan Akpay, ilkokulu Divarlı Kasabası İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Çiftlik ilçesinde okudu. 1996 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2000 yılında mezun oldu. 2003 yılında İngiltere Exeter Üniversitesinde bir yıl süre ile dil eğitimi aldı ve İngiltere kamu kurumlarını yerinde inceledi. 2011 yılında İngiltere Keele Üniversitesinde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri National Defence Üniversitesinde Terörizm Eğitimi aldı. 2001 yılında Balıkesir Kaymakam Adayı olarak atandı. Sırasıyla; Kırıkkale Sulakyurt Kaymakam Vekili, Aydın Yenipazar Kaymakam Vekili, Çorum Boğazkale Kaymakamı, Hakkâri Çukurca Kaymakamı, Erzincan Vali Yardımcısı, Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Bolvadin Kaymakamı ve Adıyaman Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Ayhan Akpay evli ve iki çocuk babasıdır.