POLİTİKA - 26 Kasım 2015 Perşembe 12:02

MHP Kayseri Delegelerinden Bahçeli'ye Tam Destek

A
A
A
MHP Kayseri Delegelerinden Bahçeli'ye Tam Destek

MHP’nin Kayseri Üst Kurul Delegeleri, düzenlenen basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tam destek verdiklerini açıkladı. Toplantıda, "Bahçeli ile olmaz" yönünde bir konuşmasının olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Yaptığım gezilerde ’Bahçeli ile artık olmaz’ diye bir söz geldi. Ben de Oğan ile olur mu? Oğan MHP Genel Başkanı olursa bu partiden istifa ederim’ dedim" şeklinde cevap verdi.
"Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak 7 Haziran seçimlerinde yakaladığımız başarıyı, maalesef 1 Kasım seçimlerinde koruyamadık. Bu öz eleştirimizi samimice yapıyor ve eksikliklerimizi ivedilikle tamamlayacağımızı vurguluyorum" diyen MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, "Ama biz asla milletimize ihanet etmedik. Bayrağımız, dilimiz, vatanımızın bütünlüğü korunsun diye ortaya ilke koyduk. Sadece milletimizi düşündük! Hırsızlık, yolsuzluk yapanlar, rüşvet alanlar hesap versin diye ortaya ilke koyduk. Sadece milletimizi düşündük" dedi.
Ersoy, "Bizim milliyetçiliğimiz Türk milleti için yapılan milliyetçiliktir. Türk milleti için geçmişte bedel ödeyen hareketimiz, gelecekte de her türlü bedeli ödemeye hazırdır. Türkiye’deki her gelişme haklı duruşumuzu bir kez daha göstermektedir. Ortadoğu bölgesinde bizi başka ülkelerin hesabı için bataklığa saplamaya çalışanlar, Türkiye’yi kaosun ortasında bırakmıştır. Daha bir gün önce ’sınırlarımızı ihlal eden herkesten hesap sorarız’ diye alkış toplayan iktidar, ertesi gün ’Moskova ile her türlü anlaşmaya hazırız’ noktasına gelmiştir. Bu kimliksiz, kişiliksiz ve vizyonsuz politikalar Türkiye’yi büyük bir felakete doğru sürüklemektedir. ’Sorunsuz komşu’ derken, etrafımızda ’Sıfır komşu’ kalmıştır. Bu gidişatın sonu maalesef Türkiye’ye büyük bir fatura olarak dönecektir" diye konuştu.
"Biz Milliyetçi Hareketiz ve hareketimizi her daim diri tutacağız" diyen Baki Ersoy, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Biz bu şanlı mücadele de ömrünü Türk milliyetçiliğine ve Ülkücü Harekete adamış Liderimiz Devlet Bahçeli ile beraberiz. O bizi hiç utandırmadı. O bizim başımızı hiç öne eğdirmedi. Başkaları hırsızına, rüşvetçisine, para sıfırlayanına, yalan makinesine sahip çıkarken, biz ahlak ve fazilet sahibi liderimizin yanında dimdik duruyoruz. Bu duruşumuzu Türkiye’deki tüm dost ve düşman duysun ve görsün. Sadakat ateşi Kayseri’den yakılmıştır. Bizim Genel Başkan problemimiz yoktur. Dün MHP ve Ülkü Ocaklarının yolunu bilmeyenlerin, Ülkücü geçmişi olmayanların, siyasette kırk kapı gezmişlerin, bize Genel Başkan olabilmesini düşünmek bile bizim Ülkücü geleneğimize büyük hakarettir. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin siyasetin çöplüğünden çekip aldığı, hiç kimse tanımazken ortaya çıkararak her türlü imkanı tanıdığı kişilerin bugün lider karşısında arayışa girmesi büyük vefasızlık ve haddini bilmezliktir. Biz onları haddini bilmeye davet ediyoruz. Saray mafyasının uzantılarıyla pozlar vererek, karanlık gölgelerde sinsi oyunlar kurarak, bu hareket üzerinde kimsenin hesap yapmasına müsaade etmeyeceğiz.
Mesele demokratik yarış ise biz bu yarışta herkesin geçmişini bildiğimizi vurgulayarak bu demokratik yarışta duruşumuzu belli ediyoruz.
Kayseri MHP il ve ilçe teşkilatları olarak, genel merkez delegelerimizle birlikte Liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanında ve emrinde olduğumuzu sizlerin huzurunda bir kez daha vurguluyorum.
Aziz dava arkadaşlarımızla ve samimi Ülkücülerle el ele gönül gönüle vereceğiz ve mücadelemizde elbet zafere ulaşacağız."
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise sorulan bir soru üzerine, "Bahçeli ile olmaz diye bir sözüm yok. Geçen hafta 16 ilçemizi birden dolaştım. Orada ‘Bahçeli ile artık olmaz’ diye bir söz geldi. Bunun üzerine ‘Bahçeli ile olmaz diyorsunuz da Sinan Oğan ile olur mu? Devlet Bey olmaz diye bir şey yok, Devlet Bey kendi arzu ettiği müddetçe genel başkanlıkta durur veya 2018 yılında olağanüstü kongreye gidilir, kongrede aday olanlar aday olur, seçilirlerse onlar seçilir. Şu an Sinan Oğan ile olmaz ama velev ki Sinan Oğan genel başkan olsun ben MHP’den istifa ederim’ dedim" diye cevap verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.