YEREL HABERLER - 27 Nisan 2016 Çarşamba 17:29

Öğretmenler Portekiz'de Eğitim Aldı

A
A
A
Öğretmenler Portekiz'de Eğitim Aldı

Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen ’Sınıf ve Okul Yönetiminde Bilgi Teknolojileri Kullanımında Yenilikçi Yaklaşımlar’ isimli KA1 Personel hareketliliği projesi kapsamında Öğretmenler Portekiz’de işbaşı eğitimlerini tamamlayarak yurda döndü.
Yurtdışına çıkış öncesi Temel Seviye İngilizce eğitiminin alan öğretmenler öğrendikleri İngilizcenin yanısıra yurtdışında Portekizce de öğrenme imkanı buldular. Proje kapsamında sınıflarda bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma eğitimi alan öğretmenler aynı zamanda Portekiz’in Barcelos, Porto ve Braga şehirlerinin tarihi ve kültürel yerlerini de gezme imkanı buldu.
Okul Müdürü Selçuk Erdem projeye katılan öğretmenlerin yurtdışında AB standartlarında eğitimin kalitesini artırıcı faaliyetlerde bulunduklarını ve döndüklerinde iyi uygulamaları okulumuzda yaygınlaştıracaklarını söyledi. Buda ilk defa yurtdışına çıkan öğretmenlerde motivasyonlarında artış gözlemlendiğini ve mesleki gelişimlerine faydalı olacağını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir