YEREL HABERLER - 29 Nisan 2016 Cuma 15:07

OSB Camiinde Şehitler İçin Kur'an Ve Mevlid-I Şerif Okutuldu

A
A
A
OSB Camiinde Şehitler İçin Kur'an Ve Mevlid-I Şerif Okutuldu

Kayseri Organize Sanayi Camii ve İl Müftülüğü’nün iş birliğinde Kutlu doğum Haftası çerçevesinde şehitler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.
Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kayseri İl Müftülüğü ile işbirliği halinde OSB Camiinde şehitlerimiz için Kur’an Tilaveti - Mevlid-i Şerif okutuldu ve Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven tarafından dua edildi.
Kayseri OSB Konferans Salonu’nda ise Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven tarafından ” Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet “ konulu bir konferans verildi. Sanayiciler ve öğrencilerin katıldığı konferansta İl Müftüsü Şahin Güven, "Sevgili Peygamberimizin hayatının, şahsiyetinin, örnek ahlakının doğru olarak tanıtılması gerekmektedir. İnsanları, aynı duygu ve düşüncede birleştiren en önemli motiflerden biri Peygamber sevgisidir. Bizim peygamberimiz barış ve sevgi peygamberidir. Dinimiz barış, sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi evrensel mesajlar vermektedir. Bu mesaja, bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuluyor" diye konuştu.
Konferansa katılanlara Kutlu Doğum Haftasının anısına, Yönetim Kurulu Üyesi Özer Bostancı ve Bölge Müdürü Ali Yaprak tarafından gül takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.