KÜLTÜR SANAT - 09 Ağustos 2022 Salı 17:00

Dünyaca ünlü dizi ve filmler Ağustos’ta ekrana gelecek

A
A
A
Dünyaca ünlü dizi ve filmler Ağustos’ta ekrana gelecek

Dijital televizyon platformu TV+’ta Ağustos ayında yayınlanacak diziler arasında From Scratch ve Who Is Ghislaine Maxwell yer alıyor. Platformda bu ay yayınlanacak filmler arasında ise Whiplash, The Vice, Kelebekler, Mustang yer alıyor. Çocuk seyirciler için ise Talking Tom and Friends 104 bölümüyle yayında olacak.

Dijital televizyon platformu TV+, Ağustos ayında da seyircileri dünyaca ünlü yapımlarla buluşturmaya devam ediyor. Dünyanın ve Türkiye’nin ilgiyle takip ettiği dizi ve filmleri portföyüne eklemeye devam eden platforma Ağustos ayında eklenen filmler arasında Whiplash, The Vice, Kelebekler, Mustang, Foxcatcher Takımı, The Night Clerk, The Sisters Brothers, Sicario, Sicario 2: Soldado, Handmaiden bulunuyor. Platformda bu ay yayına giren diziler arasında ise factual dizi From Scratch ve belgesel dizi Who Is Ghislaine Maxwell izleyicilerle buluşuyor. Ayrıca platformda bu ay çocuk izleyiciler için video paylaşım platformunda milyonların beğeniyle izlediği Talking Tom and Friends, 4 sezon toplam 104 bölümüyle yayında olacak.

Filmseverlerin merakla beklediği filmleri arşivine eklemeye devam eden platformda bu ay küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan genç müzisyen Andrew’in hikayesini anlatan Whiplash, ABD'de 2001-2009 yıllarında Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dick Cheney'in hayatını ele alan The Vice ve yıllar içerisinde birbirlerinden ayrı düşüp birbirlerini pek tanımayan üç kardeşin, bir sebepten ötürü bir araya gelerek birbirlerini daha iyi tanımaya çalışırken başlarından geçenleri konu edinen Kelebekler yayında olacak. Platformda seyircilerle buluşacak diğer yapımlar arasında ise beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleyi anlatan Mustang, gerçek olaylara dayanan ve eksantrik bir milyoner ile iki şampiyon güreşçi arasındaki trajik ilişkinin hikayesini anlatan Foxcatcher Takımı, üstün zekalı ve otizmli olan bir otel görevlisi Bart’a odaklanan The Night Clerk, 1850'lerin Oregon'unda geçen ve birbirine bağlı iki kardeşin hikayesini anlatan The Sisters Brothers, FBI'nın Meksika Uyuşturucu Savaşı ile ilgili mücadelesini anlatan Sicario ve Sicario 2: Soldado ile Sarah Waters'ın "Fingersmith" romanından beyazperdeye uyarlanmış, bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyduğu gizli aşkı konu edinen Handmaiden filmleri yer alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Odunpazarı’nda işçilerin promosyonları düzenlendi Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı A.Ş’de çalışan işçiler için banka promosyon ihalesi düzenledi. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde gerçekleştirilen banka promosyon ihalesi sonucunda belediye çalışanları 26 bin 500 TL promosyon hakkı elde etti. 2024-2027 yıllarını kapsayan 3 yıllık Banka Promosyon Sözleşmesi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında imzalandı. İmza törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İş Bankası Atatürk Bulvarı Şubesi Müdürü Tülin Coşkun, Odunpazarı A.Ş. Genel Müdürü Nilgün Paşaoğlu Armutlu ve Belediye-İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak katıldı. “İşçilerimize hayırlı olsun” İmza töreninde konuşan Başkan Kurt, “Odunpazarı A.Ş.’de çalışan işçilerimizin maaş promosyon sözleşmesini imzalıyoruz. Yapılan ihalede işçilerimizin maaşlarının bundan sonra İş Bankası’ndan ödenmesi konusunda anlaştık. Ben İş Bankası yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Hem sendikamıza hem şirketimize hem de işçilerimize hayırlı olsun” dedi. “Çok mutlu olduk” Maaş anlaşması ihalesi ile İş Bankası ile çalışılmasından gurur duyduklarını söyleyen İş Bankası Atatürk Bulvarı Şubesi Müdürü Tülin Coşkun, çok mutlu olduklarını belirtti. Her iki kuruma da hayırlı olmasını dileyen Coşkun, “Kişi başı 3 yıllık peşin 26 bin 500 TL olarak anlaşmamızı yaptık. Tüm çalışanlara hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. İşçiler, maaş promosyonlarını 15 Mart çarşamba günü alabilecek.
Sivas Sivas’ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü Sivas’ta üniversite öğrencileri, İsrail’in Gazze’de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Sivas’ta üniversite öğrencileri tarafından İsrail’in Gazze’de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Katılımcılar ellerindeki pankartlar ve sloganlarla yürüyerek İsrail’i protesto etti. Destek yürüyüşü, Üniversite hastanesinin önünden başlayarak üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan öğrenci yemekhanesinin önünde son buldu. Yürüyüş tek sıra halinde gerçekleştirildi. Yapılan basın açıklamasının ardından program sona erdi. “Bu zulmü protesto etmek için buradayız” Yeni Hilal Derneği Üniversite Başkanı Eşref Doğan, insanlık suçuna ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için burada olduklarını ifade ederek, “Bugün burada Gazze’de İsrail’in saldırılarıyla hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet dilemek, Filistinli kardeşlerimizin sesi olmak için bir araya gelsek de sadece Filistin halkı üzerinde değil tüm Müslümanların üzerinde oynanan kirli oyunları ifade etmek ve dünyanın her köşesinde oluk oluk Müslüman kanı akıtıldığına da haykırmak için buradayız. Bütün İslam coğrafyasının yanındayız. Çağı utandıracak bu soykırımı ve adi zulmü yapan İsrail’e maşasını tutan demokrasi ve insan hakları kavramlarını kullanan bu katliamlara seyirci kalarak adeta bu insanlık suçuna ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadığımızı göstermek ve bu zulmü protesto etmek için buradayız” diye konuştu.