GENEL - 14 Haziran 2018 Perşembe 10:20

Şeker - İş Sendikası Kayseri Şubesinden mobbing iddialarına yanıt

A
A
A
Şeker - İş Sendikası Kayseri Şubesinden mobbing iddialarına yanıt

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Turhal Şeker Fabrikasında ’Türk şeker işçilerine mobbing uygulandığı’ iddialarına yönelik Şeker-İş Sendikası Kayseri Şubesinden yapılan açıklamada iddiaların tamamen asılsız olduğu vurgulandı.

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Turhal Şeker Fabrikasında ’Türk şeker işçilerine mobbing uygulandığı’ iddialarına yönelik Şeker-İş Sendikası Kayseri Şubesinden yapılan açıklamada iddiaların tamamen asılsız olduğu vurgulandı.


Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı yaptığı açıklamada Kayseri Şeker Fabrikası’nın devletin, çiftçinin, sendika ve çalışanların yanında yer aldığını belirterek; "Turhal Şeker’i bünyesine katan Kayseri Şeker Fabrikası, kampanya döneminde 3 bin 500 çalışanıyla bölgede istihdamın ve sanayinin lokomotifidir. Kayseri Şeker bünyesinde sendikal faaliyet sürdürmek bir onurdur. Kayseri Şeker Fabrikası ve Şeker-İş Sendikası Kayseri Şubesi işçi haklarının korunması, sendikal faaliyetlerin yürütülmesi, işçi maaş ve ikramiyelerinin zamanında ödenmesi, çalışanlara sendika sözleşmelerinde yer almamasına rağmen teşvik ikramiyesi ödemesi, sosyal hakların zamanından önce verilmesi gibi bir çok alanda şeker sektöründe yapılan toplu iş sözleşmelerinde örnek gösterilmektedir. Kayseri Şeker Fabrikası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığından satın aldığı Turhal Şeker Fabrikası ile ilgili olarak ulusal bir televizyon kanalında 12.06.2018 tarihinde ’Türk Şeker işçilerine mobbing uyguladığına’ dair asılsız ve mesnetsiz bir haber yayınlamıştır. Kayseri Şeker Fabrikasının yetkililerinin 07.06.2018 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılan ihale aşaması ile 08.06.2018 tarihinde de Turhal Şeker Fabrikasında yapılan törenlerde sendika yönetimi olarak bizler de hazır bulunduk. Törende yapılan açıklamada Türk Şeker işçilerine yönelik olarak Kayseri Şeker Şirketi ile çalışmak isteyen personelin aynı özlük hakları ile işlerine devam edebileceği tüm çalışanlar, basın mensupları ve televizyonlardan canlı olarak yayınlanarak ilan edildi. 11.06.2018 tarihi itibariyle fabrikada revizyon çalışmalarına başlandığından dolayı Kayseri Şeker şirketi ile devam etmek istemeyen çalışanlar, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından, kendilerine ait olan makine fabrikalarına nakledildi. Türk Şeker’e ait sendikalı işçiler Kayseri Şeker bünyesine geçmek istemedikleri görüldü. Yarım kalan revizyon çalışmalarının aksatılmaması, pancar üreten binlerce çiftçinin mağdur edilmeden yetiştirdikleri pancarın zamanında teslim alınarak işlenmesi için, Kayseri Şeker Fabrikası kadrosunda bulunan, konusunda uzman ve teknik personelin geçici olarak Turhal Şeker Fabrikasında görevlendirildiği gözlemlenmiştir. Üstelik Türk Şeker’de çalışmaya devam etmek isteyen işçilere her gün belirli saatlerde fabrikaya giriş için izin verilmektedir. Ancak; Kayseri Şeker tarafından Turhal Şeker Fabrikasında ’Türk Şeker işçilerine mobbing uygulandığı’ şeklinde ulusal bir kanalda tamamen asılsız, mesnetsiz bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haber tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır. Kayseri Şeker Fabrikası faaliyet gösterdiği her alanda devletin, çiftçinin, sendikanın ve çalışan personelimizin yanında yer almıştır" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.