YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 16:27

Talas’tan Halep’e yardım kampanyası

A
A
A
Talas’tan Halep’e yardım kampanyası

Talas Belediyesi, Suriye’de ağır bombardıman altında binlerce insanın katledildiği Halep için yardım kampanyası başlattı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirterek duyarsız kalmadıklarını belirtti.
Suriye’nin Halep kentinde gözlerimizin önünde büyük bir katliam yaşandığını belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu, Kayseri İl Müftülüğüyle birlikte bir kampanya başlattıklarını belirtti.
Halep şehrinde mağdur olan vatandaşların açlıklarını gidermek için başlatılan kampanyaya bütün vatandaşların destek vermesini istediklerini belirten Başkan Palancıoğlu, “Kampanya savaş mağduru insanlarımıza un göndermek amacıyla başlatıldı. 60 tl ye bir torba unu gönderme imkanımız var. Bu cuma müftülüğümüzle birlikte yürüttüğümüz kampanyada toplanan unlar Suriye’nin Halep şehrine gönderilecek. Biz Talas Belediyesi olarak hem personelimiz hem de meclis üyelerimizle birlikte vatandaşlarımızın da katkılarını ortak ederek kampanyaya sahip çıkmak istiyoruz. Oradaki kardeşlerimizin ihtiyacını bir miktarda olsa gidermek için bu kampanyayı başlattık. Benim de katkım bulunsun isteyen tüm vatandaşlarımızı bir torba un göndermek için kampanyaya davet ediyorum. Kampanyaya katılmak isteyenler belediyemizle temasa geçebilirler. Web sitemiz, facebook, twitter gibi sosyal medya üzerinden banka hesaplarına para yatırabilirler. Kampanyanın süresi iki gün gibi kısa bir süre. Destek veren başta İl Müftüğümüz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Mustafa Palancıoğlu, gün vicdanları harekete geçirme vakti olduğunu belirterek bağış için Vakıf Bank. Talas Şubesinde açılan Halep’e yardım kampanyası için IBAN NO: 670001500158007305375062 veya HESAP NO : 00158007305375062 olarak açıkladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Kırşehir’de ilk: Sürat motorları şov yaptı Kırşehir’in Kaman ilçesinde yer alan ve ’Anadolu’nun Plajı’ olarak bilinen Savcılı Plajı’nda sürat teknelerinin şovu havadan görüntülendi. Piknik tutkunları, fotoğrafçılar ve doğaseverlerin uğrak noktası haline gelen Savcılı Plajı; sahili, yeşil alanı ve manzarasının yanı sıra su sporları ile de ön plana çıkıyor. 2023 yılında yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulan Savcılı Plajı’nda gün batımı eşliğinde sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Sürat motorları hız ve yetenekleriyle izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşatırken, teknelerin suda sergilediği manevralar havadan görüntülendi. Savcılı Plajı’nda kaydedilen görüntülerin ardından bölgenin doğa ve macera tutkunlarını buluşturarak bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor. Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Baraj Gölü kenarındaki Savcılı Plajı, yaz mevsiminde gün doğumu ve gün batımı, ilkbaharda açan çiçek tomurcukları, sonbaharda dökülen yaprakların oluşturduğu güzellikle tercih ediliyor. Öte yandan, Kırşehir’e 65, Kırıkkale’ye 80 ve Ankara’ya 140 kilometre uzaklıkta bulunan Savcılı Plajı, özellikle yaz dönemlerinde hafta sonları beklenenin üzerinde ilgi görüyor. Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba’daki Hirfanlı Baraj Göleti, Kırşehir ve çevredeki illerden serinlemek için gelenlerin uğrak yeri haline gelirken, 3 kilometre sahili ile de Akdeniz’i aratmayan görsel bir güzelliğe sahip.