EĞİTİM - 16 Aralık 2017 Cumartesi 11:19

Tekden İlkokulu Öğrencileri Pazar Yeri etkinliğinde ticaret öğreniyor

A
A
A
Tekden İlkokulu Öğrencileri Pazar Yeri etkinliğinde ticaret öğreniyor

Özel Tekden İlkokulu’nda düzenlenen Pazar Yeri Etkinliği’nde minik öğrenciler, hem Yerli Malı Haftasını kutlarken hem de ticaret yapmayı yaşayarak öğrendi.

Özel Tekden İlkokulu’nda düzenlenen Pazar Yeri Etkinliği’nde minik öğrenciler, hem Yerli Malı Haftasını kutlarken hem de ticaret yapmayı yaşayarak öğrendi.


Okulda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, yapılan yemekleri satarak hem eğlendi hem para kazanmanın tadını çıkardı. Pazarcı esnafı gibi satış yapmaya çalışan öğrenciler, etkinlik boyunca oldukça eğlendi. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, düzenledikleri etkinliklerle çocuklara girişimcilik, özgüven ve ticaret öğrenmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Emeği geçen Tekden Koleji yöneticilerine de teşekkür eden Kemal Tekden, “Bugün ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz ‘Pazar Yeri Etkinliği’ yapıyorlar. Bu vesile ile her yıl Yerli Malı Haftası’nda yaptığımız bu etkinlikte çocuklarımıza girişimcilik, özgüven, ticaret gibi konular anlatılıyor. Onların bizzat bu etkinliğe katılarak ticareti de öğrenmelerini sağlıyoruz. Tabi bu Kayserili olmanın da gereği bilindiği gibi. Çocuklar adeta kendilerinden geçiyorlar. Stantları gezdim, her biri başka bir şey satıyor. Hem yerli malı kullanmanın manası anlaşılıyor, hem de girişimciliği, ticareti, rızık peşinde olmanın ne kadar önemli olduğunu görmüş oluyorlar. Zaten öğrenme ancak yaşanılır hale gelirse mana kazanıyor. Aksi takdirde tamamen teorik bilgi olarak kalıyor. Bu bakımdan hemen hemen bütün etkinliklerimizde çocukların bilgiyi yaşanılır kılan noktaya getirmelerini istiyoruz ve çalışıyoruz. Hepsi birbirinden güzel çocuklarımız bu etkinlikte çok mutlular. Ben de böyle bir etkinliğe vesile olmaktan dolayı çok mutluyum. Tekden Koleji’nin bütün yöneticilerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Tekden yöneticileri, stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.