YEREL HABERLER - 25 Kasım 2015 Çarşamba 10:32

Uygurlar Markopaşa İle Kayseri'de

A
A
A
Uygurlar Markopaşa İle Kayseri'de

Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nu Kayseri’ye getirdi. Markopaşa Müzikali’ni Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneleyen Uygur kardeşler kültür merkezine hayran kaldı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Markopaşa Müzikali ile devam etti. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen müzikal komedide Uygur kardeşlerin yanı sıra Usta Tiyatrocu Nejat Uygur’un eşi Necla Uygur da sahne aldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel sahnelenen müzikale ilgi büyüktü.
Oyun sonrası kısa bir konuşma yapan Behzat Uygur, Öğretmenler Günü gibi anlamlı bir günde Kayseri’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Müzikali sahneye koydukları kültür merkezine hayranlığını dile getiren Uygur, "Böylesine güzel kültür merkezlerinde oynamak tiyatrocuları gururlandırıyor. Hepimiz kültür merkezinin fotoğraflarını çekerek İstanbul’a dönüşte paylaşıyor ve Kayseri’de böylesi güzel yerler olduğunu belirtiyoruz. Böylesi güzel kültür merkezinde güzel etkinlikler gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü de, Nejat Uygur’un anısını hissettiren Uygur ailesine sahneye koydukları oyun için teşekkür etti ve Usta Tiyatrocu Merhum Nejat Uygur’un eşi Necla Uygur’a çiçek takdim etti.
Behzat Uygur bu güzel geceyi Babası Nejat Uygur’un "Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öpüyoruz" sözleriyle bitirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.