ÇEVRE - 23 Kasım 2017 Perşembe 10:06

Uyumlu çalışma ile alternatif yollar

A
A
A
Uyumlu çalışma ile alternatif yollar

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Güney Çevreyolu’nun en önemli bağlantısı olan Derevenk Viyadüğü ve bağlantı yollarıyla ilgili bölgede incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Güney Çevreyolu’nun en önemli bağlantısı olan Derevenk Viyadüğü ve bağlantı yollarıyla ilgili bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Melikgazi Belediyesi ve Talas Belediyesi ile uyumlu bir çalışma yaptıklarını belirtti ve viyadük bağlantı yollarının yapımına önümüzdeki yıl başlayacaklarını kaydetti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Derevenk Viyadüğü çalışmalarını yerinde takip etti. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte bölgeye giden Başkan Çelik, bağlantı yolları ile ilgili projeleri inceledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Melikgazi ve Talas Belediye Başkanları ile birlikte Derevenk Viyadüğü şantiyesini de ziyaret etti. Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok ile bir araya gelen Başkan Çelik, Derevenk Viyadüğü ve Bağlantı Yolu animasyonunu izledi ve çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı.


Derevenk Viyadüğü ve bağlantı yollarının 2019 yılında trafiğe açılacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Kayseri’de her zaman söylediğimiz gibi bir uyum kültürü var. Kayseri’ye bir hizmet yapılacaksa her birim üzerine düşeni koordineli bir şekilde yapmayı kendine görev bilir. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz ve işi yapan taraf olan Karayolları ile beraber 2019 senesinde açmayı planladığımız bu yolla ilgili yapacağımız çalışmaları planlıyoruz. Viyadüğün bitimiyle eş zamanlı olarak, bağlantı yollarının da bitirilmesi gerekiyor. Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nden, viyadüğün karşı tarafındaki Talas Kavşağı’na kadar olan yaklaşık 3,5 km yolun yapım işi Karayolları Bölge Müdürlüğümüze ait. Viyadüğün girişinden Talas’a ve Tavlusun Caddesi’nden Melikgazi’ye uzanan bağlantı yolu da bizim işimiz. İnşaat sezonunun başlamasıyla beraber önümüzdeki sene bu yolların imalatına başlayacağız. İnşaat sezonuna hazır olmak için kış mevsimi içinde bizim planlamaları bitirmemiz gerekiyor. Bu nedenle üç belediye başkanı olarak bölgedeyiz” dedi.


Başkan Mustafa Çelik, şehrin ana akslarından Kuzey Çevre Yolu’ndan sonra Güney Çevre Yolu’nun batı tarafındaki kısmın da trafiğe açıldığını hatırlatarak, Derevenk Viyadüğü ve bağlantı yollarıyla doğu tarafının da trafiğe açılacağını kaydetti.


Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde üzerimize düşen ne varsa her zaman olduğu gibi katkı sağlayacağız. Amacımız Kayseri’mizin daha yaşanabilir, daha planlı, daha imarlı yollarla donatılmasını sağlamak” diye konuştu.


Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da viyadük ve bağlantı yollarının şehir trafiğini ve özellikle Sivas Caddesi trafiğini çok rahatlatacağını dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın liderliğinde Melikgazi ve Talas olarak elimizden geldiğince projenin hayata geçmesi için destek veriyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.