GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 15:04

Yahyalı’da “Kardeşlik Sofraları” Kurulmaya Başladı

A
A
A
Yahyalı’da “Kardeşlik Sofraları” Kurulmaya Başladı

Yahyalı Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nda gelenek haline getirdiği “Kardeşlik Sofrası” İftar Programının ilki Çubuklu Mahallesi’nde yapıldı.

Yahyalı Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nda gelenek haline getirdiği “Kardeşlik Sofrası” İftar Programının ilki Çubuklu Mahallesi’nde yapıldı.


Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, belediye meclis üyeleri, belediye personelleri ve 6 yüze yakın mahalle sakini katıldı.


Kuran Tilaveti ile başlayan program da mahalle sakinlerine hitap eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, herkesin Ramazan Ayı’nı kutlayarak, Kardeşlik Sofralarının ilçedeki birlik ve beraberliğin artması açısından çok önemli olduğunu söyledi.


Başkan Öztürk, “Çubuklu Mahallemiz, birlikteliğin, muhabbetin oldukça bol olan bir mahallemiz. Çubuklulu kardeşlerim, şuan meleklerin bir gıpta ettiği bir iftar sofrasındayız. Ayrıca buradaki birlikteliğimize, beraberliğimize ve muhabbetimize meleklerin dahi gıpta ettiğine iman ediyorum. Bizi, iftar sofrasında yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu yıl, Allah nasip ederse, nüfusu kalabalık olan mahallerimizde tek, nüfusu az olan mahallelerimizde de ikisini birleştirerek iftar programı yapacağız. Bu yılda kardeşlik sofralarımız sayesinde halkımızla bir araya geleceğiz. Ben buradan gündüz belediye işlerinde koşturan, saat 18:00’den sonra da Kardeşlik Sofralarını hazırlayan belediye personellerimize teşekkür ediyorum. Allah, onlardan razı olsun. Personelime, bu yıl Kardeşlik Sofralarını kurmaya devam edeceğiz, bize yardımcı olur musunuz dediğimde, alınlarını bile kırıştırmadan, “Başkanım seninle ölümüne gideriz.” dediler. Bu birlik ve beraberliğin getirdiği bereket diye düşünüyorum. Başta Abdullah Muhtarımızı ve mahalle halkını, kurdukları birlik ve beraberliklerinden dolayı tebrik ediyorum. Mahallemizde dayanışma var, güzellik var. Buraya her geldiğimizde içimiz açılıyor. İlgi ve alaka olursa mahallelerde güzellikler olur. Ben buradaki kardeşliği gördükten sonra bizimle kimse baş edemez diye düşünüyorum. Rabbim, gönül coğrafyamızda, İslam Coğrafyamızda bizlere sahip çıkacak liderleri, insanları seven, insanlara hizmet etmeyi ibadet sayan liderlerimizi Allah başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Öğrencilerden Gazze’ye destek kampanyası Malatya’da öğrenciler okullarında düzenlediklerini etkinlik ile elde ettikleri geliri Gazze’ye gönderecekler. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Bölümü öğrencileri tarafından Gazze’ye destek amacıyla okul bahçesinde etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin düzenlediği etkinliğe aileler, öğretmen ve idareciler de destek verirken çevredeki birçok okul öğrencileri de alışveriş yaprak destek oldu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikle hazırlanan yiyecek ve içecekler kısa sürede tükenirken elde edilen gelirin Gazze’ye gönderileceği belirtildi. Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nuri Yanbay, Gazze’de devam eden zulümden dolayı öğrencilerin, öğretmen ve velilerin desteği ile hayır çarşısı düzenlediklerini belirterek, "Elde ettiğimiz gelirleri Gazze’ye bağışlayacağız. Duyarlılıklarından dolayı tüm velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Başta Gazze olmak üzere dünyada zulüm gören bütün insanlara karşı bir duyarlılık seviyesinin yükseltilmesini istedik. Maksat hasıl olmuş İnşallah. Emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Katılım çok güzel. Komşu okullardan, idarecilerimizden, milli eğitimden, belediyeden misafirlerimiz oldular. Destek verdiler. Gelenlerin keseleri dolu olsun. Allah hayırlarını kabul et İnşallah" şeklinde konuştu.
Bursa Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin sahipleri belli oldu Bu yıl 14. kez düzenlenen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin sahipleri açıklandı. 2023 yılında doktora teziyle Alper Can, yüksek lisans teziyle de Ramazan Buldu başarı ödülüne değer bulundu. Bursa’nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihi, sosyal ve ekonomik süreçlerinin incelenip, araştırılmasını özendirmek hedefiyle Nilüfer Belediyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkılıç Ailesi’nin 2010 yılından bu yana düzenlediği Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri 2023’ün kazananları açıklandı. Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Prof. Dr. Alparslan Türkkan, Doç. Dr. Nilüfer Alkan Günay, Şafak Baba Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşan Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu, doktora kategorisinde 10, yüksek lisans kategorisinde 38, akademi dışı kategoride 1 olmak üzere 49 eseri değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda seçici kurul, doktora kategorisinde “Güney Bithynia’da Bir Kent: Prusa Ad Olimpium” başlıklı teziyle Alper Can’ı ödüle değer gördü. Yüksek lisans kategorisinde “İklim Değişikliğine Bağlı Deniz Seviyesi Yükselmesinin Kıyı Kırılganlık Analizi: Bursa Örneği” başlıklı teziyle Ramazan Buldu ödüle değer görülürken, akademi dışı kategoride kurul üyeleri, başvurular arasındaki eserler arasından ödüle değer eser bulamadı. Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri Ödül 29 Nisan Pazartesi günü Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.