GENEL - 16 Haziran 2017 Cuma 13:57

Çobanbey’de bulunan Türkmenlere 30 tır gıda yardımı

A
A
A
Çobanbey’de bulunan Türkmenlere 30 tır gıda yardımı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un katılımı ile Suriye Çobanbey’inde bulunan Türkmenlere 30 tırlık gıda yardımı törenle gönderildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un katılımı ile Suriye Çobanbey’inde bulunan Türkmenlere 30 tırlık gıda yardımı törenle gönderildi.


Türkiye genelinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Suriye’deki Türkmenler için toplanan yardım malzemeleri Kilis’in Elbeyli İlçesindeki Çobanbey Sınır Kapısı üzerinden törenle gönderildi. Törene Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Kilis İl Başkanı Hasan Mısırlıgil, MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Demir, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis İl Başkanı İbrahim Halil Yılmaz ile ülkücüler katıldı. Törende bir konuşma yapan, Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Suriye’de 6 yıldır bir savaş söz konusu olduğunu ifade ederek, “Bu 6 yıllık savaş süresi içerisinde yüz binlerce insan, maalesef hayatını kaybetti. Özellikle soydaşlarımız, dindaşlarımız, alçakça , kahpece katledilmiştir. Katil Esad’ın katil Rusya’nın, beraberindeki bazı dış devletlerin desteğiyle, İran’nın da desteğiyle Suriye’de maalesef ki insanlık yok olmuştur. İnsanlık ölmüştür. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı ile himayelerinde yaklaşık 3 haftadır devam ettirdiğimiz yardımları, çok şükür tamamlamış durumdayız” dedi.


Türkiye genelinde büyük Türk milletinin teveccühü ile milliyetçi ülkücülerin yardımlarıyla 30 tır yardım topladıklarını ifade eden Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “30 tır yardım malzemelerinin hepsi gıda malzemesi olarak hazırlanmıştır. Gerçekten bu yardım malzemelerini içerisinde sadece gıda veya su gibi buna benzer malzemeler yoktur. Burada Türk milletinin hüznü vardır, büyüt Türk milletinin sevgisi vardır. Bağlılığı vardır. İnancı vardır. Muhabbeti vardır. Buradaki Türkmen soydaşlarımızın olan yürekten inanmışlıkları vardır. Yalnız olmadıklarını ruhu ve samimiyeti vardır. Tırları Çobanbey bölgesinde bulunan soydaşlarımıza , dindaşlarımıza, kardeşlerimize teslim edeceğiz. İçerideki Türkmen Meclisinin yetkilileri oradaki savaşan soydaşlarımıza dağıtacaklar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.