ÇEVRE - 29 Kasım 2017 Çarşamba 17:17

Kilis Belediyesinden orta blok açıklaması

A
A
A
Kilis Belediyesinden orta blok açıklaması

Kilis Belediyesi’nden orta blok olarak bilinen yerin kat karşılığı ihaleye verilmesi ve kiracıların tahliyesine yönelik bir açıklama yapıldı.

Kilis Belediyesi’nden orta blok olarak bilinen yerin kat karşılığı ihaleye verilmesi ve kiracıların tahliyesine yönelik bir açıklama yapıldı.


Kilis Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Mülkiyeti Belediyemize ait olan 361 ada 22 parseldeki (orta blok) taşınmazın 2 Şubat 2015 tarih 34 sayılı meclis kararı ile çürük olup olmadığına dair incelenme kararı alınmış ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne konuyla ilgili gerekli analizlerin yapılması için müracaat edilmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde 19 mart 2015 tarih ve 850 sayılı rapor ile yapının çürük olduğu yönünde rapor gelmiştir. Mülkiyeti belediyemize ait olan 361 ada 22 parseldeki (orta blok) alan daha güzel bir şekilde kullanılması ve şuan da fonksiyonuna uygun kullanılmadığı, için belirtilen orta bloğun kat karşılığı ihaleye çıkması veya satışı için 7 Mart 2016 tarih ve 38 sayılı meclis kararı ile karara bağlanmıştır. Bu karar doğrultusunda gerekli ilanlar yapılmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce çürük olduğu tespit edilen yapıyla ilgili 6306 sayılı afet riski altındaki alanlarının dönüştürülmesi hakkındaki kanunun uygulama yönetmeliği gereğince riskli yapı ilan edilmiş ve gerekli çalışmalar neticesinde orta blok, sabah pazarı ve kırsal terminal olmak üzere 20 Eylül 2017 tarihinde kat karşılığı ihaleye çıkarılan yerler ihaleyi kazanan firmaya verilmiştir. Müracaat eden herkesin girebileceği ve şeffaf bir şekilde yapılan açık ihale, Kilis halkına duyurulmuş, resmi gazete, ulusal gazete ve 2 defa yerel gazetelerde de yayınlanmıştır" denildi.


Kimsenin mağdur edilmeyeceği de belirtilen açıklamada, "Yapılan dedikoduların aksine yapılacak toplam inşaat alanı bin 685 metrekare toplam iş yerinin 887.65 metrekare Kilis Belediyesinde, 798.22 metrekaresi yüklenicide kalacaktır yani burada yüzde 70 dedikoduları doğru değil yüzde 47.4 yükleniciye, yüzde 52.6 belediyemizde kalacaktır. Bu şekliyle belediyemiz karlı durumdadır. Bununla birlikte meclis kararı alınmasını müteakip geçen 33 ay süresince yazılı ve sözlü olarak ecrimisil (işgalci) olarak kullanan şahıslara bu yerin boşaltılması yönünde bildirimlerde yapılmıştır. Bu riskli yapıyı ecrimisil (işgalci) olarak kullanan şahıslara yapının dönüşümü konusunda kararlı olduğumuzu gerekli tebligatları göndererek bildirmekle beraber, şahıslar defalarca belediyeye çağırılmış, kendilerine yardımcı olacağımız belediye payına düşen yerlerden kendilerine öncelik sağlanacağı piyasa şartlarından yüzde 10 yüzde 15 düşük verileceği, yapım süresi içerisinde de kira yardımında bulunulacağı defalarca söylenmiştir. Yapılan tüm bu girişimler neticesinde sonuç alınamamıştır. ancak bazı kiracılar anlaşmak istediklerini beyan etmişler fakat toplulukla hareket etmek zorunda olduklarını ifade etmişlerdir.Cumhuriyet Caddesi Üzerinde Bulunan Orta Blokta Mülkiyeti Belediyeye Ait 11 Bölüm Ecrimisil (İşgalci) Bulunmasına Karşın, Fiiliyatta 15 Bölüm Olarak Kullanılmaktadır. Ayrıca bazı işgalciler kendi kullanmaları gereken yerleri olduğu gibi veya bölerek 3. şahıslara kiraya vererek, kazanç elde etmektedirler. (Son on kişi işgalcilerin kiracılarıdır) Sabah pazarı yıkılıp pazarın olduğu yer park, arka kısımdaki otopark olarak kullanılan kısım ise işyerleri olacaktır. Kilis’in otopark ihtiyacı da düşünülerek parkın ve iş yerlerinin altı iki kat 500 araçlık otopark yapılacaktır. Buradaki esnaf ile görüşülmüş kendilerine yer gösterileceği kendilerinin mağdur edilmeyeceği konusunda anlaşılmıştır. Atıl vaziyette bulunan kırsal terminaline ise; belediye kadın merkezi, düğün salonu, dükkanlar ve daireler yapılacaktır. Yukarıda bahsedilen gerekçelere dayanılarak belediyemize yapılan suçlamalar tamamen haksız ve mesnetsizdir. Kamu yararı ve menfaati gözetilerek yapılan bu çalışmalar tüm Kilis halkımız ve gelecek nesillere bırakılacak daha güzel bir Kilis için yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir