YEREL HABERLER - 22 Şubat 2017 Çarşamba 13:23

Kilis’in 6. bölge teşviklerinden yararlanması resmi gazetede yayımlandı

A
A
A
Kilis’in  6. bölge teşviklerinden yararlanması resmi gazetede yayımlandı

AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, Kilis’e yapılacak yatırımlarda 6. bölge teşviklerinden yararlanması ile ilgili kanun hükmündeki kararnamenin resmi gazetede yayımlandığını söyledi.
Milletvekili Polat, 31 Aralık 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın Kilis ziyaretlerinde müjde verdiği Kilis yatırımlarda 6. bölge teşviklerinden yararlanacağını müjdelemişti. Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarı, TBMM’de onaylandıktan sonra, Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasına gönderilmişti. Başkan Yıldırım’ın imzaladığı kanun hükmünde kararname, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletvekili Polat, müjdeyi vererek, "Serhat şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım’a,kabine üyelerimize ve Kilis için çalışan,yüreği Kilis’le olan,emek veren çalışma arkadaşlarıma Kilis adına teşekkür ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Kırklareli’nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu Kırklareli’nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Alınan bilgiye göre, Karakaş Mahallesi Karakaşbey Caddesinde kafe olarak kullanılan Geç Osmanlı dönemine ait 2 katlı tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede büyüyen yangına itfaiye, AFAD, TOMA müdahale etti. Ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Vali Birol Ekici, Belediye Başkanı Derya Bulut bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Bulut yaptığı açıklamada yangında anına müdahale ettiklerini söyledi. Bulut devamında, “Yaklaşık 5, 6 dakikalık telefon trafiği ve itfaiye araçlarımızın buraya ulaşmasıyla yangına 7, 8 dakikalık bir sürede müdahale edilmeye başlanıyor. Tarihi bir bina gördüğünüz üzere tescilli bir bina, restoran olarak kullanılan bir bina. Yandaki ek binada yangının ilk çıktığı tespit ediliyor. Tabi arkadaşlar çalışmalarını yapıyorlar ama muhtemelen oradaki bilgisayar odasından teknik bir arızdan çıktığı tahmin ediliyor yangının, kesin sonuç rapordan sonra belli olacak. Hepimizi sevindiren unsur çok şükür can kaybımız yok sadece maddi hasar şeklinde yansıdı" dedi. Kırklareli halkına geçmiş olsun temennisinde bulunan Bulut yangın söndürüldüğünü tamamen kontrol altında alındığını ve şuanda soğutma çalışmaları devam ettiğini anlattı.