Kilis’te salça telaşesi sürüyor

Kilis’te vatandaşlar, domates ile biber salçasını evlerinde yapmayı tercih ediyor.

Kilis’te salça telaşesi sürüyor

29 Eylül 2017 14:24


Kilisli hanımlar, yerli domates ile biberin piyasaya çıkmasından sonra salça yapma geleneğini sürdürüyor.


Kilis’te, bahçelerden toplanan domates ile biberler, odun ateşinde kaynatıldıktan sonra tepsilere dökülerek güneşte kurutuluyor. İyice katılaşan domates ve biber salçaları bidonlara doldurularak, tüketilmek üzere buz dolaplarına veya serin yerlere kaldırılıyor.


Kilisli ev hanımları, yüz yıllardan beri gelenek olarak süren salça yapma alışkanlığını sürdürürken, dışarıdan hazır yapılan fabrikasyon salçalarının kentte tercih edilmediği bildirildi.




YORUM YAZ
Lütfen Bekleyiniz ...

Toplam Yorum (0)

KİLİS HAVA DURUMU
16
°
C
Parçalı Bulutlu
  • Pazar
    Parçalı Bulutlu
    16°C
  • Pazartesi
    Az Bulutlu
    16°C
  • Salı
    Çok Bulutlu
    16°C
  • Çarşamba
    Parçalı Bulutlu
    14°C
Reklamı Geç