EĞİTİM - 20 Şubat 2018 Salı 18:18

Rektörler Zeytin Dalı Harekatına destek için üniversitede

A
A
A
Rektörler Zeytin Dalı Harekatına destek için üniversitede

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak ve değerlendirmeler yapmak amacıyla il protokolünün ve üniversite rektörlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak ve değerlendirmeler yapmak amacıyla il protokolünün ve üniversite rektörlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.


2017 yılının Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa’nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddeleri uyarınca üniversite rektörlüğüne atanan rektörlerin katıldığı toplantı, üniversite uygulama otelinde basına açık şekilde gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Mehmet Tekinarslan, Milletvekili Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve eşi Ayla Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Kilis Baro Başkanı Av. H. Muammer Fazlıağaoğlu, İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu ile Prof. Dr. İbrahim Halil Seyrek ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Muazzez Harunoğulları katıldı.


Üniversite tanıtım sinevizyonunun gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun konuşmasında, “Rektörlük görevine birlikte atandığımız çok saygıdeğer rektör arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapmak üzere yılda en az bir kere bir araya gelme kararı almıştık. İlkini Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde gerçekleştireceğimiz toplantıyı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Murat Türk, Kilis’te yapma düşüncelerini bizlere ilettiler. Biz de memnuniyetle ev sahipliği yapabileceğimizi ifade ederek toplantımızı üniversitemizde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile her birinize hoş geldiniz diyorum. Türkiye’nin en huzurlu, en sessiz şehirlerden biri olan Kilis, son 6 yıldır yaşanan süreçte hem ülke hem dünya basınında daha çok gündemde olan bir şehir durumuna gelmiştir. Kilis halkı ve ilimizin tüm kurumlarıyla dimdik, onurlu bir şekilde ayaktayız. Bu şehirde yönetici olmak beraberinde daha fazla sorumluluk getiriyor. Milletin birlik ve bütünlüğü, devletin bekası için Kilis olarak bize daha çok şey düşüyorsa bunu göğüslemeye hazırız ve görevimizi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Programımızın akışı içerisinde açılış oturumumuzdan sonra ikinci bir oturum yapacağız. Rektörlerimizle ortak basın bildirisiyle Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili basın açıklamamız olacaktır.” dedi. Belediye Başkanı Av. Hasan Kara yaptığı konuşmada “Kilis’i tarif etmemiz gerekirse umudun ve barışın şehridir. Zeytin Dalı Operasyonu dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza ve askerlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Kilis halkı olarak bizler de askerimizle bütünleşme içerisindeyiz. Halkımız gündelik hayatına korkusuzca devam ediyor. Buraya gelerek bizlere destek olan tüm rektörlerimize hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, “Bizlere bu bayrağı indirmeme, ezanımızı susturmama mesuliyeti verilmiş, biz de şerefle bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz sınırlarımızı korumaya çalışıyoruz, kimsenin toprağında gözümüz yok, amacımız bize sığınan 3 milyon Suriyeli kardeşimizin tekrar topraklarına dönebilmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, “Zeytin Dalı Harekatı nefsi müdafaa ve milli savunma gereğinden ortaya çıkmıştır. Halkın güvenliği, huzurun temini için devletimizin görevlerinden biridir. Bu mücadeleden başarı ve zaferle çıkacağız” dedi.


Toplantının açılış oturumu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün Kilis’i ve yürütülen Zeytin Dalı Harekatını desteklediklerini bildirdikleri kısa konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Toplantının ikinci oturumu Üniversitemiz Senato Salonu’nda Rektör Karacoşkun’un başkanlığında konuk üniversite rektörlerinin katılımıyla devam etti. Burada gerçekleştirilen toplantıda Zeytin Dalı Harekatına destek amaçlı bir basın bildirisi yayınlandı. Toplantı, konuk rektörlerin üniversite şeref defterini imzalamalarının ardından sona erdi.


Konuk rektörler ayrıca Öncüpınar Konteyner Kent, üniversitemiz Kilis Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezini, roket saldırısında 2 vatandaşımızın şehit olduğu tarihi Çalık Cami, Salih Efendi Sokağı, Çatom Konağı ve Belediye Başkanı Hasan Kara’nın konuk rektörleri ağırladığı Belediye Konağı’nı ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Turizmde Sivas hızına hız katacak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ‘Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’ açılış toplantısı, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde hazırlanan ve kentin turizm rakamlarını artıracağı düşünülen Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’nin açılışı yapıldı. STSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısına; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve Turizm tesislerinin personel ve yöneticileri katıldı. Projeyi Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı. Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ise, Turizm sektörünün gelişmesinde Sivas TSO’na teşekkür ederek, projenin sonucunda güzel bir çıktı elde edileceğine inanıyorum dedi. Sivas’ta bulunmaktan ve böyle bir proje yer almaktan memnuniyet duyduğu ifade eden Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı, verilecek olan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sekiz gün sürecek olan eğitimlerde; Konukla İletişim, Müşteri Memnuniyeti, Sosyal Davranış Kuralları ve özellikle Misafir ve İnsan İlişkileri konuları üzerine eğitimler verilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.