- 06 Ekim 2017 Cuma 15:20

Suriyeli yetim çocuklara yardımlar sürüyor

A
A
A
Suriyeli yetim çocuklara yardımlar sürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı ‘Yetim Sponsorluk Sistemi’ kapsamında Suriye’nin Fırat kalkanı bölgesindeki yetimler için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ‘Yetim Sponsorluk Sistemi’ kapsamında Suriye’nin Fırat kalkanı bölgesindeki yetimler için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.


Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez, Marea, Siccu, Babuselam ve Reyyan bölgelerinde yetim kalan 800 çocuğa, 6 aylık masraflarını karşılayacak şekilde nakti desteğinde bulundu. Vakfın kuruluş tarihinden bu yana Dünyadaki yetimler konusunda önemli projelerin yapıldığını ifade eden Kilis İHH Yetim Sorumlusu Ahmet Kenan, "Dünya’daki yetim sayısının Türkiye nüfusunun 5 katı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun büyük oranı Müslüman coğrafyasında bulunuyor. Sadece Suriye’de Fırat Kalkanı bölgesinde 10 binin üzerinde yetim var. Bizler bu yetimler için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz”dedi. Kış ayının gelmesiyle birlikte yetimleri daha zor günlerin beklediğini ifade eden Kilis Basın Biriminden Yakup Alaca , “Ekim ayındayız çocukların çoğunun ayakkabısı bile olmadığını olanın ise lastik terlikten ibaret olduğunu görmekteyiz. Bu yavrularımız için kışlık elbiseye acil ihtiyaç olduğunu buradan tüm halkımıza duyurmak isteriz. Zor günler yetimlerimizi bekliyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.