- 27 Mayıs 2018 Pazar 10:11

Yatalak kardeşler uzanacak yardım elini bekliyor

A
A
A
Yatalak kardeşler uzanacak yardım elini bekliyor

Kilis’te, yaşayan kas hastalığı nedeniyle yatağa mahkum kalan kas hastası kardeş, tedavilerinin yapılması için yetkililer ile hayır severlerden yardım bekliyor.

Kilis’te, yaşayan kas hastalığı nedeniyle yatağa mahkum kalan kas hastası kardeş, tedavilerinin yapılması için yetkililer ile hayır severlerden yardım bekliyor.


Kilis’in Aşit mahallesi Abidin Ağa Caddesi No 4 Kat 1 daire 2 sayılı evde ikamet eden Sıddık Polat (48) ile Emine Polat (47) çiftinin 20 yaşındaki İbrahim ile 14 yaşındaki kızı Esra Polat kardeşler, kas hastalığı nedeniyle yatağa mahkum oldu. 10 yılı aşkın süreden çocuklarının tedavisi için çalmadık kapı bırakmayan Polat ailesi kas hastası olan iki çocuğunun tedavi edilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Çocukların babası Sıddık Polat, 22 yıllık evliliklerinden olan 3 çocuktan 2’sinin kas hastası olduğunu anlatarak, "Çocuklarım hasta olduğu için çalışamıyorum. Onların bakımını yapıyorum. Kaldırıp indirmede zorluk çektiğim için bel fıtığına yakalandım. Çocuklarımın tedavi olması için Ankara’ya götürülmesi gerekiyor. Çocuklarım 7-8 yaşından sonra yürüme bozukluğu çekmeye başladılar. Doktorlar tedavi için Ankara’ya götürmemizi istediler. Devlet, büyüklerinden ve hayır severlerden yardım bekliyoruz. Çocuklara baktığım için çalışamıyorum” dedi.Çocukların 7 yaşından itibaren yatalak ve bakıma muhtaç olduğunu belirten anne Emine Polat ise “Benim çocuklarım 7 yaşından beri böyle, yatalak, ben onlara bakıyorum. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Doktora gidip iyileşmelerini istiyorum” dedi.


Hasta çocuklardan İbrahim Polat hayalinin okula gitmek olduğunu belirterek, “Ben iyi olmak istiyorum. Yaşıtlarım gibi oynamak istiyorum. Yürümek istiyorum, Koşmak istiyorum. Okula gitmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum” dedi. Hasta kız kardeş Esra Polat ise gezmeyi özlediğini söyleyerek, Esra Polat’da “”İyi olmak istiyorum. Her işimi kendim yapmak istiyorum. Dışarı çıkmayı özledim. Gezmeyi özledim. Arkadaşlarımla oynamak istiyorum. Gezmek istiyorum. Kız arkadaşlarım olmasını istiyorum. Onlar ile gezmek istiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."