ASAYİŞ - 13 Temmuz 2018 Cuma 01:28

Alkollü sürücü kaza yaptı

A
A
A
Alkollü sürücü kaza yaptı

Kırıkkale’de alkol komasına giren aracın sürücü kontrolden çıkması sonucu takla atarak kaza yaptı.

Kırıkkale’de alkol komasına giren aracın sürücü kontrolden çıkması sonucu takla atarak kaza yaptı.


Edinilen bilgiye göre kaza, Kırıkkale Kayseri yolunun 10’uncu kilometresinde meydana geldi. İddialara göre aşırı alkol alan sürücü Burak Bostancı (24) yönetimindeki 71 EA 283 plakalı hırdavat yüklü ticari araç kontrolden çıkması sonucu takla atarak araç yan yattı. Araç içinde bulunana Mustafa Bostancı (24) sıkıştığı yerden olay yerine çağrılan 112 Sağlık Ekipleri tarafından çıkartılarak Ambulansa bindirildi. Kazanın ardından hırdavat malzemeleri ile aracın etrafına dağılan alkol şişeleri dikkat çekti.


Yaralanan alkollü sürücü Bostancı, Kırıkkale Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Vali Çiftçi’den seçim mesajı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili bir mesaj yayımladı. Vali Çiftçi mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Erzurumlular,31 Mart 2024’te gerçekleşecek olan mahalli idareler genel seçimlerinin ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisiyle, Erzurum genelinde yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için Valilik olarak tüm tedbirleri büyük bir hassasiyetle almış olduğumuzu belirtmek isterim. Halkımızın iradesinin sandığa huzur ve güven içinde yansıması; demokrasinin güçlenmesi ve toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması için büyük önem taşımaktadır. İlimiz genelinde yirmi ilçede toplam 2 bin 346 sandıkta, 516 bin 952 seçmenin huzur ve güven içinde oyunu kullanması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şehrimizde en fazla sandık sayısı 390 sandıkla Yakutiye ilçemizde en az sandık sayısı ise 29 sandıkla Uzundere ilçemizdedir. Seçimin Ramazan ayında olması bakımından Yüksek Seçim Kurulu, seçimler bittikten sonraki “oy sayım ve döküm işlemlerine ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini” hüküm altına almış ve bu konuda il ve ilçe seçim kurullarının sandık kurullarına gerekli talimatı göndermiştir. Seçimlerin serbest, adil ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesini temin etmek amacıyla ilimiz genelinde 2367 Jandarma personeli ve 2700 emniyet mensubu görev yapacaktır. Oy kullanmak, sadece bir hak değil, aynı zamanda bir sorumluluktur. Bu bilinçle toplum olarak seçim güvenliğini korumaya ve her seçimin bir bayram havasında geçmesine katkıda bulunmalı, huzurlu bir seçim ortamı oluşturmak için muhtemel provokasyonlara karşı tetikte olunmalı, nefret söylemi ve şiddetten uzak durulmalıdır. Sağlıklı, huzurlu bir seçim ortamı içinde 31 Mart 2024 mahalli idareler genel seçimlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını diliyor, seçimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Kilis 992 sporcunun arasından Türkiye Şampiyonu oldu Kilis Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi depremzede Sümeyra Dağlı, Samsun’da yapılan kulüpler arası bilek güreşi branşında Türkiye Şampiyonu oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il içinde yer alan ve Kilis’te yaşayan 15 yaşındaki depremzede Sümeyra Dağlı, büyük başarılara imza attı. 992 sporcunun katıldığı 26 Şubat ve 2 Mart tarihleri arasında Samsun’da yapılan Kulüpler arası Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Sümeyra Dağlı, 50 kiloda sol kolda Türkiye şampiyonu olurken, sağ kolda düzenlen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ise Türkiye 2’incisi oldu. Depremden önce günde yaklaşık 3-4 saat antrenman yapan Emine Dağlı, depremden sonra antrenman saatini 1-2 saate düşürmek zorunda kaldı. Öğretmeniyle birlikte boş zamanlarında hazırlanarak sol kolda Türkiye şampiyonu olan Dağlı, sağ kolda ise Türkiye ikincisi derecelerini elde etti. Kilis Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi olan depremzede Emine Dağlı, ‘‘Bilek güreşi branşında öğretmenimle birlikte iki senedir antrenman yapıyoruz. Antrenmanlarla birlikte hem güçlendik hem de kilo verdik. Ailem her zaman yanımda oldu ve babama anneme ve kardeşlerime çok teşekkür ederim. Samsunda düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında 18 yaş altı genç bayanlar 50 kilogramda sol kolda Türkiye şampiyonu olurken sağ kolda ise Türkiye ikincisi oldum. Şimdi hedefim Avrupa ve Dünya şampiyonu olup İstiklal Marşını okuyup salonda bulunan herkese dinletmek. O kırmızı Albayrağ’ımızda dalgalandırmak’’ dedi. 2 yıl önce kursa geldiğinde her şeye sıfırdan başladığını ve öğrencisinin azimle çalışıp Kahramanmaraş merkezli depremlerinde korkusunu yenerek Türkiye şampiyonu olduğunu söyleyen Beden Eğitimi Öğretmeni Erdem Çelik, ‘‘ Sporcu öğrencimiz ilk maçında bölge üçüncüsü oldu. Pes etmeyip antrenmanlarına devam eden öğrenci ikinci senesinde okullar ve kulüpler arasında sol kolda Türkiye 1’incisi, sağ kolda Türkiye 2’ncisi oldu. Sporcumun sıradaki hedefi ise Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak’’ diye konuştu.
İstanbul Ünlü modacıdan düğün sezonu öncesi gelinlik yorumu Paris Moda Haftası’nda yeni gelinlik tasarımları ile beğeni kazanan Pınar Bent düğün sezonu öncesi yeni yılın beğenilen tasarımlarından bahsetti. Bent, “Avrupa’da daha sade tasarımlar tercih edilirken, Araplar şatafatlı ve taşlı modelleri beğeniyor” dedi. Türkiye’nin özellikle özel dikim gelinlik konusunda dünyaca beğenildiğini belirten ünlü modacı Pınar Bent, “10 yıllık bir firmayız Türkiye’de gelinlik ve abiye elbise konusunda başarılı olan firmalardan biriyiz. Dubai, Paris ve Atina moda haftalarına katıldık. Güzel tepkiler aldık. Bu ölçüde Türkiye’nin özellikle dikim konusunda ne kadar iyi olduğunu oralarda da gösterdik. Genelde Avrupa’da yaşayan Araplar düğün alışverişi yapmak için Türkiye’ye geliyor” dedi. Gelinlik almadan önce organizasyonun çok önemli olduğunu söyleyen ünlü modacı, “Zevkler de çok önemli. Kimi genç kızımız kabarık gelinlik istiyor, kimisi tamamen balık gibi olmak istiyor. Düğünün yapılacağı yer çok önemli. Biraz bu biraz, hayaller biraz da vücut tipi hepsi önemli. Avrupalılar daha saten ağırlıklı, sade modeller olursa Fransız dantelli modeller istiyor. Araplar daha şatafatlı ve gösterişli gelinlikler isterken bizim Türk kızlarımız da artık prenses gelinliklerden istiyorlar. Eskiden olduğu gibi bir gelinlikle girerdin onunla devam ederdin çok kalmadı. Bir kaç gelinlik birden giyiliyor. Baba evinden çıkarken başka düğünde başka düğün sonrası başka gelinlikler giyiliyor. Kına geceleri de artık öne çıkmaya, düğünlerin önüne geçmeye başladı" diye konuştu.
Adıyaman Depremzedeler teslim alıp yerleştikleri köy evlerinden oldukça memnun 6 Şubat depremleri sonrası yapılan ve teslim edilen köy evlerine yerleşen depremzedeler deprem olduğu zaman herkesin dışarıya kendilerinin de ev içerisine kaçacaklarını vurgulayarak evlerin sağlamlığını dile getirdi. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan iller arasında bulunan Adıyaman’da, 8 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı program ile kura çekimleri yapılan 2 bin 798 konut hak sahiplerine teslim edildi. Bu çerçevede, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Akpınar Köyü kırsalında inşa edilen iki etaplı köy konutlar tamamlandı. Evlerine yerleşen ve evlerinin oldukça lüks bir şekilde yapıldığını dile getiren vatandaşlar, evlerinde depreme karşı oldukça güvenli olduğundan bahsetti. 3+1 Olarak yapılan ve teslim edilen köy evlerine yerleşen depremzedeler, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini vurguladı. Evlerinin depreme karşı oldukça güvenli olarak yapıldığını vurgulayan depremzedelerden Nuh şahin ise, “Evler oldukça güzel bu konuda devletimize minnettarız. İki katlı evim vardı ve yıkıldı, yıkımdan sonra çadırlarda kaldık ve şimdi de böyle güzel bir yerde kalıyoruz. Hatta o kadar sağlam yapmışlar ki deprem olsa bizler içeriye kaçacağız. Bu evler oldukça güzel, sağlam ve lüks” ifadelerine yer verdi. Depremzedelerden Hanife Şahin ise, “Çok şükür evimiz iyi ve güzel. Komşularım iyi, güzel hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu. Evlerinden oldukça memnun kaldığını söyleyen depremzedelerden Cemil Şahin, “Devletimizden Allah razı olsun bizi buraya getirip yerleştirdiler. Evlerimiz depremde yıkılmıştı, çok şükür devletimiz yardımcı oldu. Şuan konutlarına yerleşen herkes oldukça memnun, 3+1 olarak yapılmış evler. Herkes şuan çok mutlu, devletimizin yaptığı bu konutlardan herkes çok memnun, evet çok beğendim ve çok güzel” dedi.