EĞİTİM - 03 Haziran 2017 Cumartesi 11:11

Avrupa’da staj yapan öğrenciler sertifikalarını aldı

A
A
A
Avrupa’da staj yapan öğrenciler sertifikalarını aldı

Erasmus projeleri kapsamında stajlarını Avrupa’da tamamlayan Kırıkkaleli Mesleki Eğitim öğrencileri sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

Erasmus projeleri kapsamında stajlarını Avrupa’da tamamlayan Kırıkkaleli Mesleki Eğitim öğrencileri sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.


Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktası tarafından düzenlenen Erasmus projeleri olan “Eğitimim Okulumdan Stajım Avrupa’dan” ve “Harita Tapu ve Kadastro Alanında Avrupa Standartlarına Erişmek İçin Öğrenci ve Öğretmen Hareketliliği” projeleri kapsamında yurt dışı staj ve eğitim faaliyetlerini başarı ile tamamlayan öğretmen ve öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda sertifika töreni düzenlendi.


Sertifika töreninde konuşan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, “Mesleki Eğitim Kırıkkale gibi sanayi şehri için önemli bir meseledir. Bu bağlamda; müdürlüğümüz, mesleki eğitimde öğrenim gören toplamda 64 öğrencimizin Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’da staj yapmasını sağlamış, ayrıca 7 öğretmenimize de mesleki gelişimleri için Avrupa’da eğitim organize etmiştir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 15 gün boyunca hemşirelik, acil tıp, yaşlı bakım ve harita tapu- kadastro alanında eğitim alıp başarılı bir şekilde ülkemize dönmüşlerdir. Bu eğitimler sonucunda hem uzmanlaşıp hem de yurt dışında eğitim alarak mesleki tecrübelerini arttırmışlardır” dedi.



“Sertifikalar Avrupa’nın tümünde geçerli”


Staj sonrası öğrencilerin almaya hak kazandıkları Eurpass belgesinin saygınlığına değinen Çetin, “Yurt dışında staj yapıp eğitim alan meslek lisesi öğrencilerimiz, yurt dışı eğitimleri sonucunda Meslek Yüksek Kurumu tarafından bütün Avrupa’da geçerliliği olan Europass Hareketlilik Belgesi’ni almaya hak kazanmışlardır. Böylece öğrencilerimizin yapmış oldukları staj ve almış oldukları eğitimler belgelenecek, bu sertifika öğrencilerimizin iş bulmaları konusunda kendilerine avantaj ve ayrıcalık sağlayacaktır” şeklinde açıklama yaptı.


Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin’in konuşması sonrası, Proje Koordinatörü Burcu Saylam öğrencilerin yurt dışında almış oldukları eğitimin değerlendirilmesi ve yaygınlaştırılması faaliyetleri hakkında öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdikten sonra öğrencilere sertifikaları verildi.


Sertifika törenine ayrıca, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Hatice Şap, Mesleki Eğitim Bölümü Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, Eurodesk Kurum Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.