GENEL - 05 Kasım 2018 Pazartesi 11:59

Bostancı: "64 projeye 22,4 milyon lira kaynak aktarılacak"

A
A
A
Bostancı: "64 projeye 22,4 milyon lira kaynak aktarılacak"

Konya Ovası Projesi (KOP) bölgesinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan projeler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayından geçti.

Konya Ovası Projesi (KOP) bölgesinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan projeler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onayından geçti. Bölge illerinde yürütülecek 64 projeye toplamda 22 milyon 422 bin TL tutarında kaynak aktarılacak.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresinin görev sahasında yer alan Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’ta yürütülen KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), KOP Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı (KOP Kırsal) ve KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında desteklenecek 64 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından onaylandı. Bölge illerinde uygulanacak projeler için toplamda 22 milyon 422 bin TL’lik mali destek sağlanacak.



“KOP illerindeki 64 Projeye 22 Milyon TL Destek Sağlanacak”


Bölge kalkınması için çok sektörlü bir yapıya sahip olduklarını belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, sürdürülebilir kalkınmanın temel dinamiklerini harekete geçirecek projelere önemli desteklemelerde bulunduklarını kaydederek; “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, KOP Tarım Projeleri paketi olarak adlandırabileceğimiz, KOP TEYAP, KOP Kırsal Kalkınma ve KOP Bölgesi Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi kapsamında 64 projeye mali destek verilmesini onayladı. Bakanımız tarafından onaylanan pakette 18 projenin yer aldığı KOP Kırsal Kalkınma Programında 12 Milyon 666 TL, 41 projenin yer aldığı KOP TEYAP mali desteklemelerinde 7 milyon 550 Bin TL, KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi programında 5 proje için 2 milyon 206 bin TL’lik olmak üzere toplamda 22 milyon 422 bin TL’lik destek sağlanacak” dedi.



“Projelerle Modern Tarım, Katma Değeri Yüksek Üretimi Amaçlıyoruz”


KOP Tarım Projeleri paketinin içeriği hakkında bilgiler veren Başkan Bostancı, “KOP TEYAP ile bölge illerinde tarım ve hayvancılık sektörünü kapsayan eğitim ve yayım hizmetlerinin sunulmasına devam edilecek. Bölgede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla, örgütlü çiftçilerimizi önceleyerek tüm çiftçilerin beşeri kapasitelerinin artırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu eğitim ve yayım faaliyetleriyle; tarımsal üretimde verimliliğin artırılması, tarımsal yapıda sürdürülebilirliğin sağlanması, kurak iklim yapısına sahip bölgemizde toprak kaynaklarının korunması, su ve enerji kullanımında tasarruf bilincinin oluşturulması, tarımsal üretimin ekonomik olarak yapılmasının sağlanması, modern tarım tekniklerinin çiftçilere benimsetilmesi ve çiftçilerin teknik kapasitesinin, gelirinin ve yaşam kalitesinin artırılması hedeflenmektedir" diye konuştu.



“Yerel Potansiyeli Harekete Geçirilerek Projeler”


Bostancı şunları söyledi:


"Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı ile mekânsal ve sosyoekonomik dezavantajları avantaja dönüştüren, güçlü üretim kapasitesi ile dünya standardında ve etkin üretim yapan, istihdam düzeyi yüksek, geliri ülke ortalamasının üzerinde, rekabet ve örgütlenme gücü gelişmiş, pazarlama ağları ulusal ve uluslararası alanda yaygın ve fonksiyonel, sosyal ve fiziki altyapısı sağlam, refah düzeyi yüksek ve şehirle bütünleşik bir KOP Bölgesi kırsalını oluşturmak için mücadele veriyoruz. Bu kapsamda, ‘Bahçe Bitkileri’, ‘Örtü Altı Sebzecilik’, ‘Küçükbaş Hayvancılık’, ‘Serbest Sistem Kanatlı Hayvancılık’, ‘Arıcılık’, ‘Organik ve İyi Tarım’, ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkiler’, ‘Örgüt Yapısının Güçlendirilmesi’, ‘Ürün Dağıtım Kanalları ve İşleme Tesisleri’ ve ‘Tarım Dışı Gelir Getirici Faaliyetler’e yönelik projelere destek sağlıyoruz. Destekleme modellerini oluşturulurken, İdaremizin temel olarak benimsediği; yerel potansiyelin harekete geçirilerek, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını ve değerlendirilmesi, rekabet güçlerinin artırılması, ekonomik ve sosyal bütünleşmenin sağlanması ve ülke genelinde daha dengeli bir yerleşim düzeninin oluşturulması ve mekânsal gelişmenin desteklenmesi stratejisi hedef alınmaktadır.”


Başkan Bostancı, KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında ise bölgenin hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu alanlarda; hayvan sağlığı ve hastalıklarının kontrolü ile hayvan, et ve süt ticaretinin geliştirilmesi ve katma değerinin artırılması, hayvan refahının sağlanması ve yetiştiricilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesini amaçlayan altyapının geliştirilmesini içeren projelere destek verildiğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yeni Türkiye Partisi il ve ilçe kongreleri için start verdi Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yerel seçimlere isim değişikliği nedeniyle son anda katılma kararı almıştı. Yeni Türkiye Partisi’nin bir çok il ve ilçede mecliste vekilleri bulunan Gelecek Partisi ve Deva Partisi gibi yeni kurulan partileri geride bıraktığı ve seçime girdiği bölgelerde ismini duyurmayı başardığı belirtildi. Bunun ardından Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye için “güç birliği” mesajı verdi Ülke genelinde yeni olarak çıkan birçok siyasi partinin, medyada kendilerine büyük fırsatlar sunulmasına rağmen halkta bir karşılık bulamadığını söyleyen Yılmaz, "Son seçimler bize göstermiştir ki halkımız umudunu mevcut partilerin dışında yeni siyasi aktörlerin çıkışına bağlamıştır. Gerek seçimlere katılım oranında sandığa giden seçmen azlığı gerekse milliyetçi kanadın tarihinde hiç olmadığı biçimde emanet olarak kerhen CHP adaylarına oy vermiş olması memlekette siyasetin de siyasi aktörlerin de 2028 seçimlerine kadar gömlek değiştireceği ve yeni isimlere alan açacağını ortaya koymaktadır. Bu çerçevede , Yeni Türkiye Partisi, doğru kadrolarla bu yenilik arayışına kucak açacak en doğru adres olacaktır. Gerek sandığa gitmeyen gerek mecburen CHP’ye oy verdim diyen vatansever yurttaşlarımız gerekse İYİ Parti’den ve diğer partilerden kopan seçmenimizden ortak paydası ’vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü’ olan herkesi Yeni Türkiye Partisi çatısı altında görev almaya davet ediyorum. Gün bugündür. Bu davetimize Atatürk gibi ’Benim naçiz vücudum bir gün ölecektir ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ diyen herkesin bu davete icabet etmesini istiyorum" diye konuştu.
Mardin Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Mardin’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında yapıldı. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek konuların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kılıçlar Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Akkoyun, kentte 2024 yılı 1. dönem itibariyle kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 294 projenin uygulandığını kaydetti. Bunlardan 24 projenin tamamlandığını, 99 projenin devam ettiğini, 171’inin ise etüt proje aşamasında olduğunu aktaran Akkoyun, bu projelerin toplam tutarının 47 milyar 650 milyon 859 bin lira olduğunu, 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle 1 milyar 95 milyon 940 bin lira harcama yapıldığını bildirdi. Kamu yatırımlarını koordineli bir şekilde hızlı ama kaliteli yapılması için talimat veren Akkoyun, "Mardin’i daha yaşanabilir daha güzel yere getirebilmek için gayret ediyoruz. Valilik olarak vatandaşa faydası olacak her türlü işlerde her zaman vatandaşımızın yanındayız. Zamana çok dikkat etmemiz lazım. Bir kamu hizmeti zamanında gitmesi gerekiyor. Geciktirmeyelim, zamana yaymayalım. Bir işi hızlı yapayım derken de kaliteden ödün vermeyelim. Bir işi hem hızlı yapacağız, hem kaliteli yapacağız. Bütün kurumlar koordinasyona önem versinler" dedi. Toplantı, yatırımcı kuruluşların yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi.
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”