YEREL HABERLER - 14 Kasım 2016 Pazartesi 17:40

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş;

A
A
A
Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş;

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle ’14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ etkinlikleri kapsamında toplumda diyabete karşılığı farkındalığı artırmak amacıyla Cumhuriyet Meydanında stant açıldı. Stantta vatandaşlara Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri tarafından diyabetle ilgili bilgilendirme ve sağlık bölümünde öğrenim gören öğrenciler tarafından vatandaşların ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.
"Erken Teşhis Önemli"
Sağlık taramasından geçen vatandaşların burada ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı. Daha sonra Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz’da sağlık standını inceledi. Burada erken teşhisin önemine dikkat çeken Haktankaçmaz, “Başımıza gelinceye kadar farkında değiliz. Faaliyetin amacı farkındalık oluşturmaktır. Her zaman belirtisi görülmeye biliyor” dedi.
Vali Haktankaçmaz, “Sinsi şekilde ciddi sonuçları olan bir hastalık. Vatandaşlarımızın bilinçlenmelerini sağlayacak. Bizlerde şekerimizi ölçtürdük normal çıktı ama her insanın ihmal etmemesi gerekiyor. En önemli sebebi beslenme ile alakalı. Beslenmeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Önemli olan hastalık ortaya çıktıktan sonra değil, çıkmadan önce bunun tedbirlerini almaktır. Hasta olduktan sonra vücudu yıpratmak yerine bu hastalığın önlenmesini sağlamalıyız” şeklinde konuştu.
"Sağlıksız Yaşam Diyabet’i Tetikliyor"
Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, “Kronik hastalıklar içinde diyabet, her yaş grubu için tehdit oluşturan bir klinik tablo olarak öne çıkmaktadır. Özellikle hızlı sosyal ve kültürel değişimler, nüfusun yaşlanması, kentleşme oranında artış, fiziksel aktivitede azalma, sağlıksız yaşam tarzı ve davranış biçimleri gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan diyabetli birey sayısı her geçen gün artmaktadır. Birçok toplumda tip 1 diyabet sıklığının da arttığı ve bu artışın okul öncesi çağlarda daha belirgin olduğu bildirilmektedir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir