YEREL HABERLER - 28 Nisan 2016 Perşembe 17:04

Kırıkkale Valisi Ali Kolat'a Veda Yemeği

A
A
A
Kırıkkale Valisi Ali Kolat'a Veda Yemeği

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, memurluk hayatının 41. yılında yaş haddinden emekli oluyor.
1 Mayıs’ta yaş haddinden emekli olacak Kırıkkale Valisi Ali Kolat için veda yemeği verildi. Düzenlenen veda yemeğine eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı, İl müdürleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar, Valilik koruma ve özel Kalem Müdürlüğü personeli ve ilde görev yapan basın mensupları katıldı. Yemek sonrası İl Müftüsü Bekir Gerçek’in duasının ardından Vali Kolat davetlilerin masalarına giderek teker teker vedalaştı.
Ali Kolat’ın İlde görev yaptığı dönemi kapsayan slayt gösterisinin ardından atama yapılana kadar Valilik görevini vekaleten yürütecek olan Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Ali Kolat’ın hayatından kesitler anlattı. Uzun yıllar beraber çalışmalarındaki uyum ve hazzı dile getirerek emeklilik yaşantısında sağlıklı ve huzurlu günler diledi.
Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik’te, "Ben sayın valimize her zaman baba diye hitap ettim.Her zaman samimi ve candan verdiği değerleri asla unutamam, emetlilik hayatında sağlık ve mutluluklar dilerim" şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Ali Kolat’da, "Sivas valiliğinden sonra Kırıkkale’ye atandığımdan bugüne kadar bu şehir ve bu şehirde yaşayan vatandaşlarım ile bana bağlı kurumlarla çok uyum ve huzur içinde görevimi yürüttüm. Sizleri unutmak mümkün mü? Fazlada uzaklaşmıyorum Ankara yakın yine her zaman görüşürüz, kapım sizlere açık olacak. Bende Kırıkkale’ye her zaman ziyaretlerde bulunacağım. Görevim süresince eğer bir personelimin ve bir vatandaşımın bilmeden kalbini kırmışsam aflarını ve helakliklerini istiyorum" diye konuştu.
Duygulu anların yaşandığı veda yemeğinde üzerinden Vali Ali Kolat’ın resminin bulunduğu pastanın kesilmesinden sonra davete katılanlar Vali ve eşine günün anısına çeşitli hediyeler taktim ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."