GENEL - 03 Haziran 2018 Pazar 22:47

Kırıkkale’de 270 muhtara iftar

A
A
A
Kırıkkale’de 270 muhtara iftar

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından 270 köy ve mahalle muhtarlarına iftar verildi.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından 270 köy ve mahalle muhtarlarına iftar verildi.


Kırıkkale’de Ramazan Sokağı’nda düzenlenen 270 köy ve mahalle muhtarının katıldığı iftar programı, İstanbul Fatih Cami İmam-Hatibi Dünya Kur’an okuma birincisi Bünyamin Topcuoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Köylere getirilen hizmetlerin muhtarların aracılığıyla getirildiğini ifade eden AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, 2001 yılı önceki gazetelerdeki çıkan başlıkları hatırlattı.


Dağdelen, “Malum 24 Haziran’da bir erken genel seçim var. Sizler de kendi yörenizin, kendi köylerinizin en önemli amirlerisiniz, mülki amirleri sizlersiniz. Köylere getirmiş olduğumuz bütün bu hizmetleri sizlerin aracılığıyla yaptık. Ben sadece sizlere 2001 yılı önceki gazete kupürlerini okumak istiyorum. 2001 yılı öncesinden bahsetmek istiyorum. İnsanlar geçmişi bilmiyor, ben bir hatırlatmak istedim. O, gününün 2001’den önceki 28 Şubat süreci ve ekonomik kaosu anlatan gazeteler arkadaşlar, Hürriyet gazetesinde tarihi uyarı diyor. Tarihi uyarıyı kim vermiş, Ecevit kürsüden fırlamış meclis devlete meydan okunacak yer değildir, demiş. Kim için? Merve Kavakçı için, Demirel’de Cumhuriyete karşı ceyran eden bölücülüktür demiş, başörtülü Merve Kavakçı’nın meclise girmesi, biz bugün bunu unuttuk hatırlatmak istedim. Bir başka Gazete de Milliyet gazetesi, Çevik Bir uyardı diyor. Genel Kurmay ikinci başkanı Milliyet’e konuştu, Hükûmet’e ve meclise çarpıcı mesajlar yollamış. Çevik Bir meclise bir ayar vermiş arkadaşlar, o, günün Millet Gazetesi’ndeki manşeti bu arkadaşlar” diye konuşmasına devam etti.


Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, “Değerli dostlar ülkemizin daha iyi noktalara gelebilmesi için istikrarımızın sürmesi lazım, arık yeni bir sistemimiz var. Cumhurbaşkanlığı sistemimiz var. Bu Cumhurbaşkanlığı sistemimiz asıl amacı istikrarımızın devam etmesi daha güçlü bir Türkiye, daha güçlü bir Müslüman bir ülke dünya’da hak ettiği yerde olsun diye böyle bir sisteme ihtiyaç duyuldu ve bu sistemin de ilk defa seçimi 24 Haziran’da yapılacak. Ben sizlerden özellikle istirham ediyorum. Lütfen sizlerde geçmiş ile bugünkinin arasındaki kıyaslamayı vatandaşlarımıza yapın, ne olduğunu en iyi yaşayanlar sizlersiniz, bizleriz. Nereden nereye geldik. İnşallah daha ileri noktalara gidebilmemiz için birliğimizi, beraberliğimizi sağlamamız lazım. En vazla birliğe beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz noktalar bugünler” dedi.


15 Temmuz’u da hatırlatan Saygılı, “İçimizde hainler var. Allah nasip ederse işte onların üzerine basacağız” diye konuştu.


Daha sonra AK Parti Kırıkkale Milletvekili adaylarından Ramazan Can, Bayram Salim Bozdemir ve Mustafa Arslan selamlama konuşması yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası yapıldı Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası Mersin’de gerçekleştirildi. Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ve Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Fenerbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilen Avrupa Triatlon Genç Kadınlar Kupası’nda 18 sporcu mücadele etti. Sporcular start verilmesiyle denize girerek 750 metre yüzdü. Parkuru tamamlayan atletler, değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Bu etabı da geçen sporcular, 5 kilometre koşarak yarışı tamamladı. Bitiş çizgisinde ulaşan bazı sporcular yorgunluk nedeniyle bir süre yerde yatarak dinlenmeye çalıştı. Avrupa Triatlon Genç Kadınlar Kupası’nda Daria Zakharova 1., Sofia Tikhonova 2., Ekaterinea Budanok ise 3. oldu. Şampiyonada Türkiye’den Irmak Şereflioğlu 4., Mürya Karayel 6., Cemre Civelek 9., Delfin Avcı 17., Beren Urhan da 18. oldu. Genç Erkekler Kupası’nda 40 sporcu mücadele etti Avrupa Triatlon Genç Erkekler Kupası’nda ise 40 sporcu yer aldı. Sahil boyunca vatandaşların ilgi gösterdiği yarışmada erkek sporcular da aynı güzergahı takip ederek bitiş çizgisine ulaştı. Avrupa Triatlon Genç Erkekler Kupası’nda Roman Mineev 1. olurken, Leonov Roman 2., Dmitrii Karpeev ise 3. oldu. Şampiyonada 20 Türk sporcu yarıştı. Yarışma sonunda iki şampiyonada da ilk üçe giren sporculara ödülleri TTF Başkanı Bayram Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Alicia Garcia ve Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu tarafından verildi. Yarın aynı yerde Dünya Paratriatlon Kupası ve ulusal yarışlar yapılacak.
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri’yi İstanbul’da kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi İstanbul’da kabul etti. Görüşmede Türkiye ve Mısır ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler ile küresel ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi İstanbul’da kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları sürdükçe gerilimin ve çatışmaların bölgeye yayılma riskinin bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; bölgenin tamamının çatışma sarmalı içine düşmemesi için İsrail-İran gerginliğinin azaltılmasının önemli, bunun için İslam ülkelerinin birlikte çalışmasının ise elzem olduğunu ifade etti. Bölgede kalıcı çözüm için sağduyulu hareketin, stratejik aklın kullanılmasının hayati önemde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki İsrail zulmünün son bulması için de öncelikle acil kalıcı ateşkesin tesisinin ve insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşımının gerekli olduğunu belirtti.