YEREL HABERLER - 20 Haziran 2016 Pazartesi 17:13

Kırıkkale'de Sürücü Kursları Sendikaşma Yolunda

A
A
A
Kırıkkale'de Sürücü Kursları Sendikaşma Yolunda

Kırıkkale’de bulunan sürücü kursları sendikalaşma yolunda ilk adımı attı. Kısa adı SÜRSEN olan Sürücü Eğitimi İşverenler Sendikası Kırıkkale’deki sürücü kurslarını tek çatı altında topluyor. Kırıkkale İl Temsilcisi olarak Ömer Ayçiçek olarak belirleyen Sendika Genel Merkezi Kırıkkale’de örgütlemeye hızla devam ediyor.
Sendikalaşma süreci hakkında bilği veren Ömer Ayçiçek, Dernekler, federasyonlar ve Konfederasyon olarak güçlenen yapının bekleneni veremediğini söyledi.
Sektör adına başarılı ve makro çalışmalar ümidiyle kurulan sivil toplum kuruluşu kısa bir süreçte çalışma azminden yaklaşık, basit ihtiraslar ve hırslar sebebiyle yönetim-seçim v.s. sebeplerle makro projeler üretemediklerine dikkati çeken Ayçiçek, “Maksat sürücü kursu eğitimde farkındalık oluşturmaktadır. Türkiye’nin önemli bir problemi olan trafik kazaları konusunda eğitimde kazaların en aza indirgenmesi, trafik eylem planına en gerçekçi şekilde çalışmasıdır. Bu konuda; sektör temsilcisi çalışanların problemleri, teklifleri, ilgili mercilere ulaştırmak, çözüm getirmektir. Sürücü eğitimindeki çok başlıklığı tekbir idareden birlikte sağlamaktır”dedi.
Sürücü eğitimi işverenler sendikası; sürücü eğitiminde yaşanan olumsuzluları ortadan kaldırmak üzere çalışma yapmaya odaklanmış, sektörü önemseyen, bu sektörden ekmek yiyen kurucuların, işverenler sendikası adı altında örgütlendikleri bir yapı olduklarını söyleyen Ömer Ayçiçek, “Bu sektörü işini daha güzel yapmak suretiyle devletin trafik problemini çözmesine katkı sağlayan, vergilendirilmiş, eğitim metotlarını kullanan, eğitim veren, çağdaş sürücü eğitimlerini takip eden ve uygulayan bir sektör oluşturmayı hedeflemiştir” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Üniversite eğitimini tamamlayıp toprağına döndü Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında dört yıl eğitim gören 26 yaşındaki Ahmet Almalı, okuldan mezun olduktan sonra alanında çalışmak yerine köyüne dönüp toprağını işlemeye karar verdi. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yıl da iş aramak istemediğini belirten genç çiftçi, köyünde ki arazileri ekip biçerek tarımsal faaliyetlerini sürdürüyor. Baba toprağını işlemek, aile geleneğimize uygun bir adım olduğu kadar benim için de büyük bir gurur kaynağı diyen Almalı, köyündeki verimliliği artırarak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı amaçlıyor. "Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim" Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra okuduğu bölümü yerine ata yadigarı toprakları işleme kararı aldığını ifade eden genç çiftçi Ahmet Almalı, “Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde doğdum büyüdüm. Eğitim hayatım nedeniyle Sivas’a geldim. Liseyi ve üniversiteyi Sivas’ta tamamladım. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldum. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yılda iş aramak istemedim. Bunun yerine ata toprağıma döndüm. Şimdi çiftçilikle uğraşıyorum. Genellikle buğday, arpa ve yulaf ekiyorum. Çiftçiliği çok seviyorum. Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim. Üretici de olabiliriz, çiftçi de olabiliriz. Üretmemiz gerekiyor. Üretmeliyiz ki kalkınalım. Hem biz kalkınalım hem devletimiz kalkınsın. Üretmeden hiçbir şey elde edemeyiz. Böyle bir imkânı olan baba toprağı olan varsa köyüne dönüp çiftçilik yapsın. Böyle baba toprağı olmayanlar için de devletimizin teşvik ettiği kurumlar var. Teşvik alarak üretici olabilirler” dedi.