KÜLTÜR SANAT - 16 Haziran 2017 Cuma 10:09

Sanatın tonları Kırıkkale’de

A
A
A
Sanatın tonları Kırıkkale’de

‘Sanatın 10 Tonu’ ismi verilen karma sergi ile sanatın farklı dallarından eserler Kırıkkalelilerin beğenisine sunuldu.

‘Sanatın 10 Tonu’ ismi verilen karma sergi ile sanatın farklı dallarından eserler Kırıkkalelilerin beğenisine sunuldu.


Farklı alanlardan sanatçılar eserlerini ‘Sanatın 10 Tonu’ isimli sergi ile Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda açtı. 11 kişilik bir ekipten oluşan ‘Sanatın 10 Tonu’ sergisini hazırlayan sanatçılar Pazar gününe kadar meydanda olacaklar.


Sergi ekibinden Diş Hekimi Çağlar Sakin ekibin oluşumunu ve oluşturdukları sergiyi şöyle anlattı:


“Bu seneki sergimiz Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenleniyor. Bu yıl sergimizin üçüncüsünü düzenliyoruz. Bu bakımdan biraz geleneksel hale geldi. Yola iki kişi ile başladık daha sonra giderek yaygınlaştı. Giderek daha çok katılım oldu ve bu sene 2017 yılında, 11 sanatçımız var. Sergimizde bugün 40 eser sergiliyoruz, pek çok daldan insanlar var. Karikatür çizen arkadaşlar var, şair var, resim çizen, yağlı boya yapan, farklı farklı dallardan 40 eser sergileyeceğiz Kırıkkale’de yaşayan insanlara. Sergimize katılımın yoğun olduğunu düşünüyoruz, geçmiş yıllarda böyleydi. Bu sene daha geniş bir katılımla olacağını tahmin ediyoruz. Sanatçılarımızın 10 tanesi Kırıkkaleli 1 tanesi Ankara’dan katıldı. Sergimiz Pazar gününe kadar saat 21.00 - 01.00 arasında sergimiz devam edecek.”


Eserleri ile sergiye katılan sanatçıların isimleri ise şöyle, Orhan Karartı, Ferda Balkaya Çetin, Çağlar Sakin, Aynur Önder, Gülbeyaz Demir, Çağrı Mete Duran, Yasemin Günindi, Rafet Olgun, Ahmet Uraz Avcı, Ayten Türk, Senem Şevketferoğlu Çetin.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.