GENEL - 25 Şubat 2016 Perşembe 17:20

Şehit Uzman Çavuş Kablan Son Yolculuğuna Uğurlandı

A
A
A
Şehit Uzman Çavuş Kablan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Osman Kablan, memleketi Kırıkkale’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Törende babasının tabutu başından bir an olsun ayrılmayan şehidin küçük oğlu Yasin, "Sen ölmedin biliyorum. Melek gibi geziyorsun. Keşke melek senin canına girse keşke şaka yaptım dese. Teröristlere sesleniyorum. Bir tane vicdanınız varsa bırakın artık. Beni geçtik artık. Ama başka çocukların babası ölmesin. Benim babam şehit oldu" dedi.
Evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Osman Kablan (41) görev yaptığı Elazığ’dan geçici görevle gittiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşmüştü. Helikopterle Kırıkkale’ye getirilen Şehit Kalban’ın cenazesi helallik için ilk olarak Yuva Mahallesindeki baba ocağına daha sonra Merkez Nur Camiine getirildi. Burada, şehidin eşi Mahmure, oğulları Mustafa ve Yasin, annesi Elmas ve babası Mustafa Kablan güçlükle ayakta durabildi. Babasının tabutu başından bir an bile olsun ayrılmayan Yasin Kablan, "Babam ölmedi. Vatani görevini yaptı. Cesur, onunla gurur duyuyorum. Keşke ben de şehit olabilsem. Sen ölmedin biliyorum. Melek gibi geziyorsun. Keşke melek senin canına girse keşke şaka yaptım dese. Niye baba şaka yapmıyorsun. Niye gerçek. Niye vuruldun" diye gözyaşlarına boğuldu.
Teröristlere seslenen Yasin Kablan, "Teröristlere sesleniyorum. Bir tane vicdanınız varsa bırakın artık. Beni geçtik artık. Ama başka çocukların babası ölmesin. Benim babam şehit oldu" dedi.
Şehit Kablan’ın naaşı, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından top arabasında taşındıktan sonra Kırıkkale Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi.
Törene, kentteki yerel yöneticilerin yanı sıra, şehidin ailesi, yakınları, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar, tören sırasında teröre bir kez daha sloganlarla lanet okundu.
Öte yandan Şırnak’ta görevli iken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Altan Çankara için de cenaze töreni düzenlendi. Çankara’nın cenazesi, Yenimahalle Mezarlığında bulunan aile kabristanında toprağa verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir