YEREL HABERLER - 15 Haziran 2016 Çarşamba 18:36

Vali Haktankaçmaz Yeşil Vadi Projesini İnceledi

A
A
A
Vali Haktankaçmaz Yeşil Vadi Projesini İnceledi

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Yeşil Vadi Projesi I. Etap yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Proje alanındaki incelemelerde; Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, DSİ 56. Şube Müdürü Serkan Bostancıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yüklenici firma temsilcileri de bulundu.
Vali Haktankaçmaz, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesinin I. Etap yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek Devlet Su İşleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yüklenici firma temsilcilerinden projenin genel durumu ve gelinen aşama ile ilgili bilgiler aldı.
Firma yetkilileri yaptıkları açıklamada, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi bölgenin en önemli doğal değerleri ve potansiyelleri arasında yer alan Kızılırmak nehri ve havzasının yeşil alan, çevre koruma, rekreasyon, dinlence, eğlence, spor, sağlık, turizm gibi hizmetler ve etkinliklerle başta Kırıkkale ve Ankara halkı olmak üzere çevre illerle buluşma noktası olacağı ifade edildi.
Projenin I. Etabının; Kırıkkale-Ankara Devlet Karayolu arasında kalan, Kızılırmak’ın sağ ve sol sahilini içine alan 2 bin 550 mekre uzunluğunda ve yaklaşık 500 bin metrekare yüzölçümünü kapsadığı belirtildi.
Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi kapsamında, Devlet Su İşleri tarafından Kızılırmak nehri yatak tanzimi işinin devam ettiği, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da çevre koruma ve rekreasyon çalışmalarının yapılmakta olduğu da dile getirildi.
Vali Haktankaçmaz, Kırıkkale-Ankara ve çevre iller için büyük bir öneme sahip olan bu rekreasyon projesinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir