GENEL - 06 Kasım 2018 Salı 18:08

7 yıllık sıkıntısından Babaeski Devlet Hastanesinde kurtuldu

A
A
A
7 yıllık sıkıntısından Babaeski Devlet Hastanesinde kurtuldu

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde ikamet eden ve 7 yıldır prostat sorunu yaşayan hasta, Babaeski Devlet Hastanesinde ameliyat edilerek eski sağlığına kavuştu.

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde ikamet eden ve 7 yıldır prostat sorunu yaşayan hasta, Babaeski Devlet Hastanesinde ameliyat edilerek eski sağlığına kavuştu.


Uzun süredir idrar kaçırma sorunu yaşayan, son zamanlarda ise idrarını hiç yapamaz hale gelen Halil Yurtsever’in gerçekleştirilen başarılı ameliyatla, sıkıntısının sona erdiğini kaydeden Babaeski Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Özcan Arabacı, “Hastamız idrar yapamama şikayetiyle hastanemize geldi. Hastamızın değerlendirmesini yaptık ve ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası üçüncü günde sondasını aldık. Rahat bir şekilde idrar yapmaya başladı. İdrar kaçırması olmadı. Göbekten sonda uygulamasını da aldık. Tedavisini gerçekleştirdik ve evine göndereceğiz” dedi.


Prostat hastalığının 50 yaşın üzerinde başlayan bir hastalık olduğunu belirten Dr. Özcan Arabacı, “60’lı yaşlarda erkeklerin yüzde 50’sinde gözüken 70-80’li yaşlara doğru giderek artan ve yüzde 80-90 oranında gözüken bir hastalık. Bu hastalıkların yüzde 30 kadarı tedavi gerektiriyor. Başta hastalarımıza ilaç tedavisi başlıyoruz. Durum ciddiyse direkt ameliyat da yapabiliyoruz” diye konuştu.


Babaeski Devlet Hastanesindeki ameliyattan son derece memnun olduğunu kaydeden hasta Halil Yurtsever ise, “7 yıldır prostat hastalığım var. İdrarımı son zamanlarda hiç yapamaz hale geldim. Günlük yaşamamı sürdürmekte güçlük çekiyordum. Şimdi idrarımı rahat yapıyorum ve çok şükür sağlığıma kavuştum. Aynı şikayeti yaşayan, herkese tavsiye ediyorum. Gelsinler, ameliyatını olsunlar. Ameliyatta hiç acım olmadı. Hastaneden, doktorlardan ve hemşirelerden çok memnunum. İhtiyar geldim genç çıkıyorum bu hastaneden. Kilometrelerce yolu gelmenin yorgunluğunu unuttum bile. Çünkü bu kadar rahat ve temiz bir ortamda tedavi görüp sağlığıma ulaşınca, iyi ki gelmişim dedim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Osmanlı’ya sığınan Macar prensinin müzesine ziyarette bulunup dans ettiler Macaristan’dan gelen lise öğrencileri, Osmanlı Devleti’ne sığınan Macar Prensi Rakoczi’nin Tekirdağ’daki müzesini ziyaret ederek müze önünde dans gösterisi sundu. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine gelen Macar öğrenciler, Osmanlı’ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi’nin kaldığı Rakoczi Müzesi’ni gezerek Müze Müdürü Ali Kabul’den bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından kendi yörelerine ait dans gösterileri sergilendi. Macar öğrencilerin dans gösterisi alkış topladı. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç gazetecilere yaptığı açıklamada, "2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde kentte yıl boyunca etkinliklerin sürdüğünü ifade ederek, "Tekirdağ ve Rakoczi Müzesi Macar halkı tarafından çok iyi bilinen yerler. O yüzden buraya çok sayıda ziyaretçi geliyor. Buraya gelen Macar öğrencileri ağırlıyoruz ve onların tarihi değerlerini nasıl koruduğumuzu onlara gösteriyoruz. Yıl boyunca etkinlikler devam edecek" dedi. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini ifade ederek, “Burada keyifli bir halk dansları gösterisi yaptılar. Ayrıca öğrenciler geldikleri şehrin valisinin mesajını bizlere okudular. Yarın da öğrenciler Bilim Sanat Merkezi öğrencilerimizle Türk Macar ortak kültürü ile ilgili etkinlikler yapacak" diye konuştu.
Tekirdağ Osmanlı’ya sığınan Macar Prensinin müzesini ziyaret edip dans ettiler Macaristan’dan gelen lise öğrencileri, Osmanlı İmparatorluğuna sığınan Macar Prensi Rakoczi’nin Tekirdağ’daki Müzesi’nin ziyaret ederek, müze önünde dans gösterisi sundular. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine gelen Macar öğrenciler, Osmanlı’ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi’nin kaldığı Rakoczi Müzesi’ni gezerek Müze Müdürü Ali Kabul’den bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından kendi yörelerine ait dans gösterileri sergilendi. Macar Öğrencilerin dans gösterisi alkış topladı. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde kentte yıl boyunca etkinliklerin sürdüğünü ifade ederek , "Tekirdağ ve Rakoczi Müzesi Macar halkı tarafından çok iyi bilinen yerler. O yüzden buraya çok sayıda ziyaretçi geliyor. Buraya gelen Macar öğrencileri ağırlıyoruz ve onların tarihi değerlerini nasıl koruduğumuzu onlara gösteriyoruz. Yıl boyunca etkinlikler devam edecek" dedi. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini ifade ederek, “Burada keyifli bir halk dansları gösterisi yaptılar. Ayrıca öğrenciler geldikleri şehrin valisinin mesajını bizlere okudular. Yarında öğrenciler Bilim Sanat Merkezi öğrencilerimizle Türk Macar ortak kültürü ile ilgili etkinlikler yapacak" diye konuştu.