YEREL HABERLER - 05 Mayıs 2016 Perşembe 12:06

AFAD'tan Öğrencilere “Temel Afet Bilinci” Eğitimi

A
A
A
AFAD'tan Öğrencilere “Temel Afet Bilinci” Eğitimi

Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Temel Afet Bilinci” eğitimleri kapsamında Nisan ayında merkez ve ilçelerde 28 okulda öğrencilere eğitim verildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Okullarda okuyan öğrenciler ve burada çalışan öğretmenlerde afet bilinci oluşturmak amacı ile düzenlenen temel afet bilinci eğitimleri Nisan 2016 itibarı ile devam etmiştir. Kırklareli merkez ve ilçelerinde toplam 28 okulda eğitim verilmiştir” denildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen temel afet bilinci eğitimleri kapsamında, Ülkemizde sıklıkla karşılaşılan afetler, Afetlerle Mücadelede Temel Bilgi ve Kavramlar, Afet Bilinci Kültürü, Yaşam Çevremizdeki Riskler, Yaşam Çevremizdeki Risklerin Azaltılması, Yapısal Olmayan Risklerin Önlenmesi, Afetlerin ilk 72 saati için hazırlık, Afetler Öncesi, Sırası ve Sonrasında Uygulanması Önerilen Doğru Davranış Şekilleri, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak davranışlar konularında öğrencilere eğitimler verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir