YEREL HABERLER - 04 Ekim 2015 Pazar 11:40

Aykaç: “Modern Bir Kampüs Oluşturuyoruz”

A
A
A
Aykaç: “Modern Bir Kampüs Oluşturuyoruz”

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, “Kırklareli Üniversitesi olarak artık sayısal gelişmeden ziyade kalite olarak gelişme üzerinde duracağız” dedi.
Kayalı Yerleşkesi 2. Merkezi Derslik 1. Nolu Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Üniversitesi olarak yeni eğitim öğretim hayatına 650 akademik personel, 283 ticari personel ile devam ettiklerini söyleyerek, “Şu an Kırklareli Üniversitesi 8 fakülte, 3 enstitü, 1 konservatuvar, 3 yüksek okul, 7 meslek yüksek okuluyla eğitim öğretim hayatına devam etmektedir. Araştırma alanında görev üstlenmek için de 7 ayrı araştırma uygulama merkezimiz faaliyette bulunmaktadır. Yeni araştırma merkezi olarak kadın araştırma merkezini inşallah hayata geçireceğiz. Böylece 12’inci araştırma merkezi hayata geçmiş olacaktır. Bu birimlerde 650 akademik personel, 283 ticari personel görev yapmaktadır. Üniversitemizin 553 uluslar arası olmak üzere yaklaşık 23 bin öğrenci kayıt hakkı kazanmış ve eğitim öğretime devam etmektedir” dedi.
“MODERN BİR KAMPÜS OLUŞTURUYORUZ”
Kırklareli Üniversitesi modern bir yerleşke ve gelişmiş bir kampüs olarak başından beri tasarlamanın gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Prof. Dr. Aykaç, “Bugün geldiğimiz noktada içinde bulunduğumuz derslikte başta olmak üzere diğer dersliklerimiz herkesin içinde bulunmaktan mutluluk duyacağı güzel bir mekana dönüşmektedir. Bundan sonra herkesin görmek istediği şeylerin başında kampüsümüzün gittikçe yeşillenecek olmasıdır. Bunun için özel çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ”
Sayısal gelişmeden ziyade eğitim kalitesi olarak gelişmeye öncelik vereceklerini ifade eden Aykaç, şunları söyledi: “Kırklareli güvenli ve şirin bir il olarak hepimizin içinde yaşadığı ve nefes aldığı bir il. Üniversiteyi gerçekten çok hak eden bir il. İnşallah bundan sonrada üniversitesinin kıymetini bilir. Üniversitemiz şehriyle de bütünleşerek, halkıyla da bütünleşerek geleceğe daha emin adımlarla yürür. Önemli plan ve projeler hazırlayıp hayata geçirerek üniversitemizin geleceğini inşa etme yolunda ciddi olarak gayret gösterdik. Hiçbir fedakarlığı esirgemedik. Sayısal gelişmeden ziyade artık kalite üzerinde duracağız kaliteyi yükseltme bize düşüyor artık. İlimizde her kurum ve kuruluşla temas kurarak üniversiteyi sevdirmeye çalışacağız. İş dünyasıyla iş birliği yapmaya özen gösteriyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Bütün bu hedefleri gerçekleştirerek toplumla bir arada olmaya özen göstereceğiz. Evrenseli asla göz ardı etmemeye gayret edeceğiz. İş dünyasıyla iş birliğimizin Tekno Park ile sonuçlanması en büyük gayretimizdir. Trakya üniversiteler birliğinde de biz bölgemize nasıl katkıda bulunuruz bunun gayesi içerisindeyiz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Basketbolda grup heyecanı Denizli’de yaşandı Okul Sporları 3x3 Basketbol Gençler Grup Şampiyonası Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Üç gün boyunca süren müsabakalara 9 ilden 15 kız, 16 erkek takım katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinesinde düzenlenen Okul Sporları yarışmaları farklı branşlarda devam ediyor. Yarışmalar kapsamında 22-24 Nisan 2024 tarihleri arasında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli’nin ev sahipliğinde Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapıldı. Üç gün boyunca Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşen müsabakalar sonunda 4 Kız, 4 Erkek takımı yarı final biletlerini aldı. 31 takımdan 155 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyona, 22 Nisan Pazartesi günü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapılan açılış seremonisi ile başladı. Çekişmeli ve centilmence karşılaşmalara sahne olan ve üç gün boyunca süren müsabakalar sonunda gruplarını lider olarak tamamlayan 8 takım yarı finallerde mücadele etmeye hak kazandı. Kızlar kategorisinde Özel Denizli Sınav Anadolu Lisesi, Özel Final Akademi Anadolu Lisesi, Gülveren Anadolu Lisesi, Levent Aydın Anadolu Lisesi yarı finallere yükselen takımlar olurken, Erkekler kategorisinde ise Özel Bodrum Final Akademi Anadolu Lisesi, Özel Çiğli Girne Koleji Anadolu Lisesi, Şemikler Anadolu Lisesi, Özel Final Akademi Anadolu Lisesi diğer yarı finalistler oldu. Dereceye giren takımlara madalya ve başarı belgelerini Spor Hizmetleri Müdürü Durmuş Cansever ile Basketbol Federasyonu İl Temsilci Yardımcısı Mustafa Çağlar takdim etti.