YEREL HABERLER - 10 Ocak 2016 Pazar 15:49

Eğitim Bir-Sen Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

A
A
A
Eğitim Bir-Sen Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube’si Yönetim Kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’de basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.
Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, “Tarafsızlık meslek ahlak ilkelerine bağlı basın, demokrasinin vazgeçilmezleri arasındadır. Basın mensuplarının bu soylu ve kutsal görevi yerine getirirken en önemli husus basın mensuplarının özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak basın mensuplarının özgürlüğünün korunup sağlanması amacıyla biz bu günü önemsiyoruz” dedi.
“GAZETECİLERİN FAZLASIYLA SAYGI VE TAKDİRİ HAK ETTİĞİNİ İNANIYORUZ”
Basın mensuplarının çok zorlu görev yaptıklarını belirten Karanfiler, “Bu fedakarlıklarına rağmen basın mensuplarının önünde bulunan en büyük sorunlarından biri de Eğitim-Bir-Sen olarak şunu görüyoruz, bu sektörde bu çalışma bu gayret olmasına rağmen bu sektörde sendikal örgütlenmenin azlığı, alın terinin azlığı sosyal ve mali haklarının azlığı bu mesleğin en önemli sorunlarından biri. Bu manada biz bu günün özellikle basın mensuplarının sendikal haklarının mali ve sosyal haklarının verilmesi hususunda bu günün çok önemli bir gün olduğunu biliyoruz. Mesleğin yorucu ve yıpratıcı olmasına rağmen Dünya’nın her bölgesinde çatışmalarda, kaoslarda, kavgalarda can güvenliğini ortaya atarak halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan bu gazete mensuplarının haklarının verilmesi aynı zamanda bu kadar mücadele eden gazetecilerinde fazlasıyla saygı ve takdiri hak ettiğini inanıyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir