YEREL HABERLER - 21 Kasım 2015 Cumartesi 12:29

'genç Şefkat' Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı

A
A
A
'genç Şefkat' Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Kırklareli Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında ’Evde Bakım Hizmeti Modeli’nden Yararlanan Engelli, Bakıcı ve Ailelerine Hizmet Verilmesi’ İşbirliği Protokolü imzalandı.
Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen törende iş birliği protokolünün imzaları, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin tarafından atıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Aykaç, kurumlar arası işbirliğinin önemini ifade ederek, "İnsanlara, ilimize, bölgemize, ve ülkemize hizmet etmekten dolayı son derece mutluyuz. Engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yardım konusunda işbirliği yapacağız. Üniversitemizin hem öğrencileri hem de öğretim görevlileri el ele vererek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müz ile birlikte ’Engelli Evde Bakım Hizmeti’ hususunda bir faaliyet yürütecekler. Bu faaliyet sayesinde öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimiz hem yerinde uygulama yapmış olacaklar hem de engellilere ve ailelerine destek verecekler. Böylece Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzün bir faaliyeti daha zenginleşmiş olacak. Ben, bu işbirliği protokolünün çok faydalı olacağına inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da değişik alanlarda işbirliklerimizin devam etmesini temenni ediyorum" dedi.
Proje ile engellilerin yaşam kalitelerinin arttırılması, bakıcılarının engelli bakımı konusunda bilgilendirilmesi, verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve üniversite öğrencilerinin profesyonel çalışma yoluyla sorumluluk bilinci ve toplumsal hassasiyet kazanmaları hedeflenirken, üniversite Yaşlı Bakımı Bölümü ile Hemşirelik Bölümü öğrencilerin projede etkin bir şekilde görev alacak olması dolayısıyla ’Genç Şefkat’ Projesi olarak da adlandırıldığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."