EĞİTİM - 08 Haziran 2018 Cuma 15:29

Kelebek hastası öğrenci karnesini evde aldı

A
A
A
Kelebek hastası öğrenci karnesini evde aldı

Kelebek hastalığı nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim alan 9 yaşındaki Emircan Yalvan’ın karnesi Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım tarafından teslim edildi.

Kelebek hastalığı nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim alan 9 yaşındaki Emircan Yalvan’ın karnesi Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım tarafından teslim edildi.


Halk arasında "kelebek hastalığı" olarak bilinen epidermolysis bullosa hastalığı nedeniyle evde eğitim gören 9 yaşındaki Emircan Yalvan’a karnesini İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım verdi. Büyük heyecan ve mutluluk yaşayan öğrenci, bir süre karnesini inceleyerek öğretmenlerine teşekkür etti ve daha sonra evde öğretmeni ile yaptığı resim ve kompozisyon çalışmalarını gösterdi.



"En büyük hayalim polis olmak"


Emircan Yalvan, karnesini getirecek öğretmenlerini dört gözle beklediğini belirterek notlarının çok iyi olduğunu ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Eğitimini 3 yıldır evinde sürdürdüğünü ifade eden Emircan Yalvan, "Karnemi çok iyi buldum. Ellerim yara olduğu için annem babam beni okula göndermeye korkuyor. Çünkü en hassas bir şeyde derim kalkıyor ve yara oluyor. En büyük hayalim ise polis olmak. İyi insanları kötü insanlardan korumak ve bayrağa el uzatanlara dersini vermek istiyorum" diye konuştu. Anne Gülhan Yalvan da oğlunun karnesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.


Doğduğundan bu yana kelebek hastalığıyla mücadele eden 9 yaşındaki Yalvan, 3 yıldır eğitimini Kavaklı beldesindeki evinde sürdürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."